Râmnicu Vâlcea: În recesiune, primăria ar cumpăra Hotelul Alutus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clădirea este scoasă la licitaţie pentru că proprietarul este dator vândut la statul român. În camerele Hotelului Alutus primarul şi-ar dori să mute o parte din direcţiile şi compartimentele instituţiei pe care o conduce. Preţul de pornire este de peste 12 milioane de lei.

Hotelul Alutus este scos la licitaţie de către o firmă specializată în aceste operaţiuni în beneficiul Ministerului Finanţelor Publice. Proprietarul, firma vâlceană Batroscom nu a mai reuşit să îşi achite datoriile către stat. Printre alţii, primarul din Râmnicu Vâlcea este interesat de achiziţionarea acestei clădiri. „Am aflat că este scoasă la licitaţie şi cred că ar fi o idee dacă ar fi preluată de primărie. Are destul spaţiu încât să mutăm în ea direcţii şi departamente ale municipalităţii care, în acest moment, sunt împrăştiate prin tot oraşul", îşi susţine primarul Romeo Rădulescu opinia. Primarul susţine că, în acest fel, cetăţenii nu ar trebui să mai alerge de la un capăt la altul al oraşului pentru a obţine un aviz sau o adeverinţă. Hotelul este evaluat la suma de 12,63 de milioane de lei noi, sumă de la care pleacă şi licitaţia ce se va ţine tocmai la Focşani, sediul lichidatorului. Licitaţia va avea loc pe 17 februarie, iar, din datele de până acum primăria din Râmnic nu a depus o ofertă. În cazul în care ar depune o ofertă, primarul susţine că are şi o soluţie pentru actualul sediu al primăriei. „Este o clădire istorică pe care am putea să o transformăm în muzeu. O parte din ea ar putea fi inchiriată pentru diverse evenimente", mai afirmă primarul Rădulescu.


Hotel ocolit de turişti


Hotelul pe care primăria ar intenţiona să îl preia are 60 de camere şi 15 apartamente. În plus construcţia mai beneficiază de restaurant, bar şi săli de conferinţe, ce, potrivit edilului-şef, ar putea fi transformate în birouri, săli de sedinţe şi spaţii de lucrul cu publicul. Alutus a fost contruit în anii 70 şi a aparţinut, până la Revoluţie Oficiului Judeţean al Turismului care îl avea în exploatare. Potrivit tur-operatorilor Hotelul este ocolit de către turişti din cauza faptului că nu s-au făcut nici un fel de modernizări din 1990 până în prezent.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite