Râmnicu Vâlcea: Impozite duble faţă de alte oraşe de anul acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Taxele se plătesc la nivelul maxim permis de Codul Fiscal pentru a mări bugetul oraşului. Dările la stat pentru maşini, terenuri dar şi taxele pentru diferite documente se pot plăti în două tranşe, dar cei care achită integral au parte de o reducere de 10%.

Râmnicenii sunt obligaţi să plătească începând cu 3 ianuarie taxe şi impozite mai mari decât locuitorii oraşelor de rang asemănător. Măsura a fost luată de către edili pentru a aduce venituri în plus la bugetul local şi în special pentru a acoperii datoriile făcute de municipalitate pentru finanţarea şi cofinanţarea proiectelor începute în 2010. Cea mai mare diferenţă între impozitele din Râmnicu Vâlcea şi cele din alte oraşe asemănătoare pot fi sesizate când vine vorba de proprietarii de autovehicule. Dacă pentru maşinile ale căror motoare nu depăşesc 1400 de centimetri cubi impozitele sunt relativ asemănătoare cu oraşe precum Ploieşti sau Piatra Neamţ, situaţia se schimbă când vine vorba de maşini mai puternice. Astfel un râmnicen trebuie să plătească anual 720 de lei pentru un automobil cu motor de 2000 de cmc, în timp ce, pentru acelaşi tip de maşină atât ploieştenii cât şi nemţenii plătesc la jumătate, şi anume 360 de lei. Impozitele cresc şi ajung la 2160 de lei pentru maşini de 3000 de cmc, aşa cum se arată în tabloul taxelor locale publicat de primăria Râmnicului. Aceleaşi documente, emise însă de primăriile din Ploieşti şi Piatra Neamţ impun pentru cetăţenii acestor oraşe, pentru acelaşi tip de automobil, un impozit de 1080 de lei.


Documente cu taxe piperate


Râmnicenii se pot mândri cu primul loc şi la capitolul cele mai piperate taxe cerute de primărie pentru eliberarea documentelor necesare construcţiilor. Astfel, pentru eliberarea unui certificat de urbanism, document premergător autorizaţiei de construcţie, râmnicenii trebuie să plătească, în funcţie de suprafaţa deţinută între 12 şi 15 lei. În schimb la Ploieşti taxele pentru acest certificat se încadrează între 9 şi 12 lei, iar cei din Piatra Neamţ între 6 şi 12 lei în funcţie de suprafaţă. Singurul impozit care nu a fost adus la limita maximă legală de către edilii din Râmnic este cel pe locuinţe

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite