Râmnicu Vâlcea: INVESTIŢIE: Începe construcţia celui mai nou pod peste Olăneşti (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectat în prelungirea străzii Carol I, podul va face legătura cu zona de Sud a oraşului şi cu cartierul Petrişor. Constructorul spune că investiţia va fi finalizată în mai puţin de un an. Primăria alocă 13,5 milioane de lei, în mare parte din fonduri europene.

De azi utilajele şi muncitorii firmei Concefa Sibiu, câştigătoarea licitaţiei de la începutul acestui an, încep să lucreze la cel mai nou pod peste râul Olăneşti. Cu o valoare de peste 13,5 milioane de lei noi, podul va face legătura între strada Carol I şi o nouă stradă ce va fi construită pe partea dreaptă a râului Olăneşti. Va fi o alternativă la actualul pod al Vinerii Mari, ce a ajuns la limita de trafic pentru care a fost proiectat. Predarea terenului  fimei de construcţii a avut loc săptămâna trecută, iar zilele acestea s-a lucrat la organizarea de şantier. „Scopul principal al acestui pod este decongestionarea traficului în zona centrală. Şoferii vor avea o rută alternativă Căii lui Traian prin centru, iar traficul greu va fi deviat pe noua stradă ce se va construi în zona malului drept a râului Olăneşti", spune primarul din Râmnicu Vâlcea. Reprezentanţii constructorului afirmă că, dacă timpul va fi favorabil unor lucrări de amploare, termenul de finalizare de 12 luni ar putea fi scurtat.

image


Specificaţii tehnice şi promisiuni


Potrivit proiectului ce va trebui respectat de către constructor, noul pod va avea o lungime de 76,10 metri, urmând ca antreprenorul să construiască legături cu strada Calea lui Traian şi strada Morilor. Podul se va continua pe partea dreaptă a râului Olăneşti cu o bandă de circulaţie spre strada Morilor şi trei benzi spre Calea lui Traian. Conducerea firmei de construcţii dă asigurări că şantierul de dimensiuni destul de mari va avea şi lucrători vâlceni. La rândul lor edilii promit că circulaţia în zonă nu va suferi, în condiţiile în care lucrările se fac în mare parte pe albia Olăneştiului.



Finanţare cu fonduri europene

image

Primăria din Râmnicu Vâlcea a reuşit să obţină pentru acest pod o finanţare de 13,5 milioane de lei din care 10,49 milioane reprezintă contribuţie nerambursabilă din partea Uniunii Europene prin intermediul programului Regio. Diferenţa de trei milioane de lei este finanţată din bugetul local cât şi din cel naţional sub forma acoperirii cheltuielilor cu TVA-ul.

Macheta viitorului pod

Potrivit planurilor aprobate, aşa ar trebui să arate nou pod.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite