Râmnicu Vâlcea: INVESTIŢIE: Încep lucrările pentru al treilea pod peste Olăneşti/ Delta ACM, antreprenor principal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările la al treilea pod peste râul Olăneşti au undă trebuie să înceapă zilele acestea. Obiectul de infrastructură va fi construit în zona vechii punţi pietonale ce făcea legătura între strada Morilor şi strada Ştirbei Vodă. Investiţia se ridică la 5 milioane de lei, iar partea leului va merge la contractorii principali Delta ACM şi Regia Autonomă de Drumuri şi Poduri Vâlcea.

În albia râului Olăneşti vor exista două şantiere, deoarece lucrările pentru încă un pod rutier peste acest râu vor începe în cel mai scurt timp posibil. Proiectul "Arteră de legatură intre strada Ştirbei Vodă şi strada Morilor, inclusiv podul peste râul Olănesti in municipiul Ramnicu Valcea" este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional. Valoarea totală a acestei investiţii este de cinci milioane de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 3,8 milioane.

image

Lucrări amânate din cauza iernii

Contractorii principali sunt firma Delta ACM şi RAJDP Vâlcea. Potrivit edililor lucrările ar fi trebuit începute încă din luna decembrie a anului trecut, însă din cauza vremii nefavorabile constructorii au solicitat amânarea acestora. Podul şi artera aferentă acestuia ar trebui să fie terminat în cel mult doi ani de la semnarea contractului de finanţare. Astfel,până în august 2012 Râmnicenii ar trebui să aibă un al treilea pod peste Olăneşti.

Decongestionare în trafic

Potrivit edililor din Râmnicu Vâlcea, proiectul va contribui la creşterea gradului de siguranţă a circulatiei, facilitarea accesului pietonilor şi a autovehiculelor, la reducerea poluării rezultate din emisii şi noxe, precum şi a poluarii fonice. De asemenea, va creşte calitatea serviciilor publice (salvare, pompieri), se va reduce suprasolicitarea prin trafic a zonei centrale a municipiului, se vor crea condiţii optime de desfăşurare a activităţii operatorilor de transport din zonă, un acces mai rapid la serviciile medicale, de învăţământ, administrative, juridice pentru populatia din zonă. Totodată, se va realiza o creştere a volumului şi a calităţii transportului, precum şi o satisfacere mai bună a nevoilor de deplasare a cetăţenilor şi îmbunătăţirea factorilor de mediu prin consolidarea albiei râului.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite