Râmnicu Vâlcea: Hala Centrală înghite fonduri în plus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hala Centrală va fi dată în folosinţă în luna martie
Hala Centrală va fi dată în folosinţă în luna martie

Reabilitarea clădirii istorice din centru mai scoate din bugetul municipiului peste 260.000 de lei. Executivul se pregăteşte să supună aprobării o nouă rectificare bugetară pentru Hala Centrală. Edilii spun că banii în plus sunt necesari pentru a termina lucrarea în această lună.

Încă 260.000 de lei din bugetul local pentru lucrările de la Hala Centrală va propune primăria în şedinţa de Consiliu Local de mâine. Aleşii vor trebui să decidă dacă suplimentarea bugetară este necesară, în condiţiile în care s-au cheltuit până în prezent 3,7 milioane de lei. Clădirea, clasificată în nomenclatorul monumentelor istorice ar trebui să adăpostească spaţii comerciale şi să îşi reia funcţia de hală de produse din carne şi lapte. Primăria a început renovarea ei în vara lui 2008, iar edilii au promis că până în martie 2010 clădira va fi dată în folosinţă. „Suplimentarea de fonduri este necesară deoarece, pe parcursul reabilitării s-au descoperit unele situaţii ce trebuiau remediate. În plus s-a dorit şi creşterea atractivităţii obiectivului prin realizarea unui spaţiu de joacă pentru copii şi amenajarea unor spaţii de relaxare, amplasarea unor bănci şi ghivece ornamentale", explică Romeo Rădulescu, primarul interimar. El susţine că valoarea ce trebuie plătită în plus nu este atât de mare, în raport cu dimensiunile lucrărilor.

Va fi dată în folosinţă luna aceasta

Potrivit declaraţiilor edililor din Râmnicu Vâlcea, Hala Centrală ar trebui dată în folosinţă în această lună, iar o parte din comercianţii din piaţă se vor muta în spaţiile deja închiriate. E vorba de cei care vând produse din carne şi lapte cărora le va fi interzis să vândă în alte spaţii decât cele din piaţa centrală. Primarul interimar mai afirmă că, în momentul începerii renovării s-a încercat respectarea cât mai în detaliu a arhitecturii iniţiale.

Monument Istoric
Hala Centrală din Râmnicu Vâlcea a fost construită între 1902 - 1904 fiind una din puţine clădiri reprezentative ale începutului de secol rămase neatinse de buldozerele socialiste. Principala sa funcţie a fost cea de hală de carne şi lactate. Ministerul Culturii a inclus la începutul anilor 90 Hala pe lista monumentelor istorice, în clasa de importanţă B.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite