Râmnicu Vâlcea: Gropile de pe Matei Basarab întind nervii şoferilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Despăgubirile pentru avarii sunt acoperite doar de asigurări CASCO. Mai mult adânci decât întinse, „craterele" de pe străzile din Nord deschid buzunarele şoferilor ghinionişti.

Campania „Cea mai mare groapă", derulată în parteneriat cu Europa FM continuă în cartierul Nord al municipiului Râmnicu Vâlcea. Reporterii Adevărului de Seară au cutreierat de la un capăt la altul strada Matei Basarab. Deşi a fost reabilitată anul trecut, îngheţul de această iarnă i-a dat de cap asfaltului de slabă calitate. „Sunt gropi de la un capăt la altul. Nici nu mai ştii cum să le ocoleşti", ne spune un şofer oprit la semaforul din intersecţia cu strada Calea lui Traian. Tot el ne arată că fix în intersecţie oamenii de la ADP au uitat să astupe un şanţ ce ocupa întreaga bandă de mers. Mai jos, spre intersecţia cu strada Mihai Viteazu un locatar ne indică locul în care vecinul său şi-a nenorocit o anvelopă nouă. „E groaznic domnule, ieşi în Matei Basarab şi te trezeşti cu maşina nenorocită. E groapa aceasta pe care nu doreste să o astupe nimeni", explică Andrei Preda. „Craterul", întins pe o suprafaţă destul de mică are însă o adâncime apreciabilă. Măsurătoarea reporterului s-a oprit la 20 de centimetri adâncime, îndeajuns pentru a produce un dezastru la viteze mari.


Pagubele despăgubite doar prin Casco


Ghinioniştii care îşi avariază maşinile în gropi trebuie să ştie că asigurarea RCA nu despăgubeşte eventualele reparaţii. Eugen Preda, agent de asigurări explică: „Se pot solicita despăgubiri în cazul unor avarii din cauza stării drumului doar dacă maşina este asigurată în sistem CASCO. Societatea de asigurări plăteşte reparaţia, urmând ca apoi firma de asigurări să recupereze cheltuielile dând în judecată administratorul drumului, în acest caz primăria". În Râmnicu Vâlcea nu a existat deocamdată nici un caz în care primăria să fie acţionată în instanţă.

 Gerul a dat de furcă drumarilor
Autorităţile din Râmnicu Vâlcea se plâng că iarna foarte grea şi în special gerul a deteriorat mare parte din asfaltul turnat chiar în toamna trecută. Oficialii ADP spun că se străduiesc să acopere numărul mare de la solicitări de la şoferii revoltaţi de numărul mare de gropi în asfalt.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite