Râmnicu Vâlcea: Gropile de pe strada 1 Mai, coşmarul şoferilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Strada care duce în cartierul Petrişor are cea mai impresionantă colecţie de cratere din oraş. Coşmarul începe de la intersecţia cu strada Calea lui Traian, unde pe şoferi îi aşteaptă una din cele mai adânci gropi din oraş.

Adevărul de Seară continuă campania derulată în parteneriat cu Europa FM pentru a descoperii cele mai mari gropi din oraş. Cititorii Adevărului de Seară ne-au semnalat după primele articole legate de gropile din Râmnic faptul că pe strada 1 Mai se află un număr impresionant de cratere pe care primăria a uitat să le astupe. Strada face legătura între centrul municipiului Râmnicu Vâlcea şi cartierul Petrişor. „Aici nu apuci să scapi de o groapă ca dai în alta. Şi pe fiecare zi ce trece apar unele noi, iar cele deja existente se măresc", ne spune Bogdan Ivaşcă în unul din mesajele adresate redacţiei. Într-adevăr, strada 1 Mai pare lovită de artilerie, iar şoferii care trebuie să ajungă în Petrişor învaţă slalomul printre cratere. Cea mai adâncă groapă se află chiar la intersecţia cu strada Calea lui Traian. Aici muncitorii Administraţiei Domeniului Public au înlăturat o parte din covorul asfaltic însă au uitat să îl înlocuiască. A rămas în schimb o groapă ce s-a mărit din cauza traficului intens din zonă. Măsurătorile făcute de reporterul ADS arată o adâncime de aproximativ 15 centimetri în unele locuri. Drumul s-a deteriorat atât de tare încât, în unele porţiuni se pot vedea pietrele cubice folosite în pavajul drumului de altă dată. „E imposibil de circulat pe această stradă. Fac zilnic drumul acesta pentru că pe altă rută nu pot ajunge acasă. Trebuie să merg foarte încet, să opresc şi să încerc să ocolesc craterele", ne povesteşte Ionel Prodan, şofer.


Tranşeu în mijlocul drumului


Tot pe strada 1 Mai, însă la capătul opus şoferii au de înfruntat un adevărat tranşeu, uitat de către firma care a lucrat la racordarea unei locuinţe la gaze. Dezgheţul şi traficul intens a făcut ca şi această groapă să se transforme într-un test pentru amortizoarele maşinilor şi nervii şoferilor. „Dacă merg mai tare aici rup tot sub maşină. Cei care nu ştiu zona şi vin noaptea se trezesc că le fuge asfatul de sub maşină. Ar trebui să staţi şi să auziţi aici înjurături de la fiecare şofer care trece prin şanţ", spune acelaşi Ionel Prodan.


 Plombările întârzie


Nici în cartierul Petrişor lucrurile nu stau prea bine. Muncitorii de la ADP au început pregătirea gropilor în vederea plombării acestora, însă se lasă aşteptaţi zile întregi. Reprezentanţii primăriei afirmă că acţiunile de reparaţie sunt în grafic, iar cetăţenii trebuie să aibă răbdare până ce muncitorii ajung pe strada lor. Potrivit lor se lucrează deocamdată pe străzile Nicolae Titulescu, Calea lui Traian, Nicolae Bălcescu, Carol I, Dacia, Bogdan Amaru, Tineretului şi Lucian Blaga, folosindu-se aproximativ 85,8 tone de mixtură asfaltică.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite