Râmnicu Vâlcea: Grădina suspendată peste râul Olăneşti sfidează criza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul municipalităţii costă peste 10 milioane de euro şi a primit aprobarea de finanţareNoul parc ar trebui să substituie lipsa spaţiului verde din zona centrală a oraşului. Dacă va fi realizat, proiectul ar fi unul unic în Oltenia.

Planul Primăriei din Râmnicu Vâlcea de a costrui un parc suspendat deasupra râului Olăneşti este cu un pas mai aproape de a fi realizat. Parcul a fost inclus în lista celor opt mari proiecte cuprinse în Planul Integrat de dezvoltare urban şi presupune şi construirea unui pod peste râul Olăneşti, paralel cu actualul Pod al Vinerii Mari. „Noul pod, ce se va amplasa în capătul străzii Caro I, se va continua pe malul drept al râului Olăneşti cu o bandă de circulaţie spre strada Morilor şi cu două benzi spre Calea lui Traian. Spaţiul de 5387,5 mp rezultat între podul existent şi cel proiectat va fi amenajat ca parc pe structură de beton armat peste râul Olăneşti", explică Romeo Rădulescu, primarul din Râmnicu Vâlcea. Edilul-şef mai afirmă că această variantă de amenajare a rezultat în urma unei dezbateri publice în cadrul căreia au fost prezentate publicului interesat şi specialiştilor trei variante posibile de derulare a acestei investiţii.

Compensează spaţiul verde lipsă

Autorităţile susţin că lucrările la noul parc ar trebui să înceapă anul viitor, după finalizarea tuturor procedurilor necesare unui asemenea proiect. Între timp experţii au desenat o imagine de ansamblu a ceea ce va fi unica grădină suspendată din Oltenia. „Podul este o lucrare care poate deveni o emblemă a Râmnicului prin ingeniozitatea tehnică şi prin frumuseţea parcului suspendat deasupra albiei râului Olăneşti. Investiţia va schimba în bine imaginea centrului oraşului, iar aportul spaţiilor verzi nou create va fi unul semnificativ în balanţa ecologică a zonei centrale a Râmnicului", spune primarul din Râmnicu Vâlcea. Edilii mai afirmă că, prin noua zonă verde astfel creată se compensează faptul că în zona centrală nu există spaţiu verde în contextul în care municipiul este cu mult sub standardul Uniunii Europene în acest aspect.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite