Râmnicu Vâlcea: Tinerii dispăruţi sau plecaţi în Germania sunt victime ale răufăcătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Tinerii dispăruţi sau plecaţi în Germania sunt victime ale răufăcătorilor
Râmnicu Vâlcea: Tinerii dispăruţi sau plecaţi în Germania sunt victime ale răufăcătorilor

12 copii minori vâlceni dispăruţi sunt daţi în urmărire generală.

Avocatul german Manuel Lűdtke crede că minorii sunt racolaţi de persoane şcolite, iar toţi cei ajung dincolo trebuie să cunoască numerele de telefon ale Ambasadei sau Consulatelor României din ţările unde se află.
În judeţul Vâlcea au fost daţi dispăruţi, numai anul acesta, şapte minori, alţi cinci fiind căutaţi încă din anii trecuţi. „Cei mai mulţi dintre cei care pleacă, cam 70 la sută şi ajung cine ştie pe unde, sunt copii din centrele de plasamement. Chiar dacă reuşim să localizăm ţara unde ajung, este foarte greu să-i găsim în locul exact unde se află”, ne-a spus insp. Sorin Mărgărit, de la Compartimentul Dispăruţi, din Inspectoratul Judeţean de Poliţie Vâlcea. Unul dintre cei „volatilizaţi” recent este un puşti de 16 ani, din cătunul Liliacul, comuna Stoileşti, care ultima dată a fost văzut pe 12 aprilie pe drumul judeţean ce traversează comuna. De atunci, nimeni nu mai ştie nimic despre el. Isabela Ochiosu, o tânără exmatriculată de la Liceul Chimic, deşi nu-i lipsea nimic, a dispărut şi ea  fără urmă.


Ruşinea de a se afla despre tine că ai făcut.... găinării


Născut în România, dar devenit cetăţean german, avocatul Manuel Lűdtke, a declarat pentru AdS: „Eu m-am pus în slujba apărării drepturilor individuale ale persoanelor, pentru că orice inculpat trebuie să se lupte cu sistem extrem de sofisticat, care este statul. Din cei 200 de români care trăiesc în Munchen, cinci la sută dintre cei arestaţi sunt români. Este şi cazul unui student din Râmnicu Vâlcea care din dorinţa de a se ajuta pe sine a ajuns să fie închis în Germania. De regulă, criminalul român este... găinar” , a spus avocatul. Lűdtke le cere tutuor celor care pleacă peste graniţă să aibă întipărite în memorie numerele de telefon ale Ambasadelor sau Consulatelor ţărilor unde se duc. „De regulă, ce-i care îi racolează sunt oameni şcoliţi, la 30-40 de ani, care la un moment dat devin stăpânii gândurilor românilor dezorientaţi. Reţeta este una foarte simplă. Ce-i care-i racolează la promit slujbe foarte bune, condiţii de muncă aşijderea, dar odată strâmtoraţi devin roboţi şi fac tot ce li se spune. Mulţi dintre cei ajunşi la ananghie refuză chiar şi mâna de ajutor care li se întinde, fiindu-le ruşine să se afle adevărul despre ei în ţara de unde provin”, spune avocatul, membru al Asociaţiei Apărătorilor Drepturilor din Germania.


Hoţia nu caracterizează acest popor


Cei mai mulţi „trubaduri” având şi handicapul necunoaşterii limbii, ajung fie să se prostitueze, sunt bătuţi sau se dedau la „găinării”, infracţiuni care sunt mai blând pedepsite decât în statul român. „Eu, care m-am născut în România, sunt mâniat când se spune că românii sunt criminali. Hoţia nu caracterizează acest popor şi vreau să arăt lumii că aici s-a născut un Coandă, un Brâncuşi. Se pot câştiga bani mulţi şi în această ţară dar, din păcate, Tărâmul Făgăduinţei rămâne, în continuare, Vestul”, a spus apărătorul drepturilor românilor din Germania, supărat că zeci de părinţi ai unor copiii din România trăiesc drama de a nu ştii pe unde hălăduieşte fiul sau fiica lor.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite