Râmnicu Vâlcea: Portret - Georgiana Dincă, primarul copiilor a fost premiat la concursuri internaţionale de mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Georgiana Dincă
Georgiana Dincă

A participat la peste 80 de concursuri şi a obţinut zeci de premii şi medalii penru meritele sale. A fost primarul copiilor, iar pe viitor, i-ar plăcea să meargă în străinătate pentru a-şi continua studiile.

Georgiana este o adolescentă simpatică, implicată în foarte multe proiecte şi care în urmă cu ceva vreme a terminat un mandat de primar, în cadrul Consiliului Local al copiilor. „A fost, poate, una dintre cele mai frumoase experienţe din viaţa mea, de până acum. Am intrat în cadrul Consiliului Local al copiilor în urmă cu patru ani şi pot spune că de atunci, viaţa mea s-a schimbat radical", povesteşte Georgiana Dincă. Tânăra a fost primul primar al copiilor care a ţinut un discurs cu ocazia festivităţilor dedicate Zilei Europei în anul 2008. „Am fost primul primar-copil care am urcat pe scenă alături de personalităţile locale ale judeţului şi am ţinut un discurs. Am avut emoţii foarte mari, dar cu ajutorul celor din jurul meu am reuşit să mă descurc foarte bine", a completat Georgiana Dincă.


Olimpică la limba şi literatura română


Eleva a participat de-a lungul timpului la foarte multe concursuri de limba şi literatura română, fiind şi olimpică la această materie. „Am participat la peste 80 de competiţii şcolare de limba şi literatura română. Sunt medaliată cu aur la concursul Vâlcea Artistică ", mai spune fosta primăriţă a copiilor. Georgiana povesteşte că a participat şi la foarte multe proiecte de mediu făcute în colaborare cu colegii săi de la Palatul Copiilor din Râmnciu Vâlcea. „Am fost la concursuri prin toată ţara. De exemplu, la Iaşi, am participat cu un proiect de mediu unde am obţinut locul I şi medalie de aur. De asemenea, am fost la Poiana Pinului în Cluj, la concursul „Crează-ţi mediul", unde am fost premiaţi şi la Paltinul, concurs internaţional unde am reuţit să obţinem doi ani de zile la rând premii importante", adaugă tânăra.


Şi-a făcut prieteni prin toate oraşele din ţară


Georgiana este o tânără optimistă, plină de viaţă, căreia îi place să se înconjoare de prieteni şi să se implice în activităţi extraşcolare speciale pentru tineri. „Datorită concursurilor am reuşit să îmi fac foarte mulţi prieteni în majoritatea oraşelor din ţară. Atunci când ai imaginaţie şi pui suflet nu ai cum să nu reuşeşti în tot ceea ce vrei. Acesta este motto-ul meu şi sper să reuşesc să continui cu tot ce mi-am propus", mai spune eleva. Tânăra povesteşte că îi place foarte mult să urmărească diferite emisiuni politice şi de dezbatere şi nu exclude ca pe viitor, să urmeze o carieră în domeniul ştiinţelor politice.


Întrebări şi răspunsuri
În ce clasă erai când ai decis să faci parte din Consiliul local al elevilor?
Eram destul de micuţă, în clasa a VI-a dar, cred că decizia pe care am luat-o atunci a fost una bună, pentru că îmi place foarte mult să mă implic în tot felul de activităţi extraşcolare.


Colegii tăi de la şcoală se lasă convinşi să lucreze la proiecte alături de tine?
Din păcate, tinerii din ziua de astăzi nu prea se implică în activităţi care se organizează în afara şcolii. Foarte puţini se lasă înduplecaţi să participe cu noi la proiecte, cei mai mulţi preferând să îşi piardă timpul pe internet şi prin cluburi.


Ce-i place
Adoră să citească, dar şi să asculte muzică house şi dance. De asemenea, îi place să se plimbe alături de prietenele sale prin parc sau să meargă la cinematograf.
Ce nu-i place
Nu suportă să i se facă morală. De asemenea, nu-i plac persoanele ipocrite şi nu suportă nici fetele cu mai multe feţe, care una spun şi alta fac.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite