Râmnicu Vâlcea: PORTRET George Enache, muzicianul premiat la cultură generală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Micuţul George este unul din cei mai studioşi elevi ai profesorului Constantin Andrei, învăţând foarte repede să cânte la orgă. La şcoală e primul în concursurile de cultura generală.

Născut la 4 aprilie 2001, Râmnicu Vâlcea
Eucaţie: Elev la şcoala Generală nr 10
Idealuri: să devină medic
Îi place muzica foarte mult şi de aceea în octombrie anul trecut s-a înscris la ore de orgă la Palatul Copiilor din Râmnicu Vâlcea cu profesorul Constantin Andrei. „Am început cu orga pentru că este un instrument mai uşor. Îmi place forte mult muzica şi visul meu este ca într-o zi să pot face parte din famfara copiiilor", spune George Enache. Pentru că este foarte studios şi nu lipseşte de la nici o oră George este convins că într-un timp foarte scurt va fi unul din membrii famfarei devenite celebre în ultimii ani pentru numărul de copii talentaţi care o compun. „În curând o să încep lecţii de cântat la saxofon şi sper să învăţ repede şi bine", mai spune elevul de clasa a IV-a. Între timp el se pregăteşte din greu pentru a fi cel mai bun la cursurile de muzică. Melodiile sale preferate şi pe care ştie să le interpreteze aproape perfect la orgă sunt „Hora Unirii" şi „Drag mi-e jocul românesc".


Campion la cultură generală


Elevul este unul din cei mai buni din şcoala sa la cultură generală. George Enache povesteşte că îi place foarte mult să cunoască şi să înveţe lucruri noi. De aceea micul muzician participă la diferite concursuri de cultură generală unde se clasează mereu pe primele locuri. „Primul concurs la care am luat locul I a fost cel de la şcoala mea, în vara anului 2010. Apoi am participat la un concurs asemănător la Şcoala Tache Ionescu unde m-am înfruntat cu participanţi din toate şcolile din oraş. Acolo am luat din nou locul I. Am avut emoţii mari la aceste concursuri dar m-a ajutat foarte mult faptul că am fost bine pregătit de învăţătorul meu Dumitru Avram", povesteşte George experienţa sa din timpul concursurilor. Pentru a-şi păstra cunoştinţele proaspete, elevul spune că în fiecare zi citeşte câte ceva nou legat de istorie, geografie sau literatură, iar acest lucru îi ocupă aproape tot timpul liber. „Îmi place să citesc, nu consider că acest lucru îl fac pentru că sunt obligat ci doar pentru că imi face plăcere", mai spune George. El îşi aminteşte că încă de mic i-a plăcut foarte mult geografia şi că şi-a rugat părinţii să îi cumpere un glob pământesc. „Când mi l-au adus nu eram încă la şcoală şi nu ştiam să citesc. Părinţii îmi citeau pe glob denumirile ţărilor şi îmi arătau unde se află ele. Era un joc foarte interesant pentru mine", spune George. Cu timpul a învăţat multe lucruri despre ţări, continente, capitale şi oraşe ale lumii, cunoştinţe pe care acum le foloseşte în concursurile la care participă şi pentru care se pregăteşte.


Întrebări şi răspunsuri:
Ce meserie ţi-ai dori să ai?
Mi-ar place să fiu medic sau să fiu membrul unei famfare. Nu m-am decis încă. Medic pentru că vreau să vindec oamenii care suferă, iar în famfară am vrea să cânt pentru că muzica îi bucură pe oameni.


Care sunt materiile tale preferate?
Îmi place mult geografia, istoria şi literatura. Citesc foarte mult, iar acum am acasă cărţi de Ion Creangă şi de Mihai Eminescu pe care vreau să le citesc. De obicei încerc să fiu bun la toate materiile.

Ce-i place: Iubeşte să călătorească. Face drumeţii cu părinţii pe munte, iar plimbările în aer liber sunt cele mai plăcute pentru el.
Ce nu-i place: Urăşte mincinoşii şi pe cei care vor să îşi impună voinţa prin violenţă. Nu îi place să întârzie şi nici să ajungă la şcoală fără să îşi pregătească lecţiile.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite