Râmnicu Vâlcea: „Galacticele“, la un pas de calificare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oltchim speră să obţină prima victorie din istorie pe terenul rusoaicelor de la Zvezda, pentru a-şi asigura un loc în faza următoare din Champions League.

Handbalistele vâlcene vor avea astăzi o misiune foarte grea în Rusia, unde vor da piept pentru a doua oară în acest sezon cu „tancurile“ din Zvenigorod. Depăşită la Râmnicu Vâlcea cu 31-27, Zvezda este neînvinsă în campionatul intern, dar are mare nevoie de cele două puncte, după pasul greşit făcut în duelul cu Itxako, de săptămana trecută, scor 25-25. „În meciul cu Itxako ne-am pierdut concentrarea pe final, în momentul când conduceam. Cu Oltchim va fi mult mai greu. Este ultima noastră şansă şi vrem să o fructificăm“, a declarat antrenorul rusoaicelor, Evgheni Trefilov.

image


Evgheni Trefilov

Vâlcencele speră să spargă gheaţa

Cu toate că sunt conştiente că o victorie în Rusia va fi foarte greu de obţinut, elevele lui Voina îşi doresc un rezultat pozitiv, pentru a le asigura un sfârşit de an liniştit. „Fetele sunt pregătite să obţină maximum din acest meci. Ne dorim foarte mult victoria pentru a nu mai avea emoţii la anul, în meciurile cu Gyor şi Itxako. Am încredere că vom face o figură bună în Rusia, unde Zvezda este obligată să câştige pentru a păstra şanse de calificare“, a spus antrenorul formaţiei Oltchim, Radu Voina, care a fost lăsat să intre în Rusia, chiar dacă a fost nevoit să poarte două paşapoarte. Echipa olteană a mai disputat în sezoanele trecute două meciuri în Rusia, cu Lada Togliatti, ambele pierdute, cu 27-30, respectiv 33-34.

image


Radu Voina

Fiera, Gatzel şi Vizitiu, în lot

Faţă de ultima partidă din Champions League, tehnicianul oltean a făcut trei schimbări în lot. Accidentată în urmă cu trei săptămâni, Adina Meiroşu Fiera a revenit pe teren şi anunţă că va da totul pentru echipa sa. Alături de Adina, Voina a apelat şi la serviciile jucătoarelor Roxana Gatzel şi Patricia Vizitiu, renunţând la Rehina Shymkute, Olga Vashchuk şi Clara Vădineanu.
În meciul tur de la Vâlcea, pentru Oltchim au marcat Ramona Maier (7goluri) Cristina Neagu (5), Steluţa Luca (3), Ionela Stanca (3), Iulia Puşcaşu (3), Oana Manea (3), Valentina Ardean (2), Narcisa Lecuşanu (2), Clara Vădineanu (2) şi Rehina Şimkute (1).
Partida de la Zvenigorod va fi arbitrată de norvegienii Kristiansen şi Togstasd. În celălalt meci al grupei care se va disputa astăzi, Itxako va încerca să producă o nouă surpriză, de data aceasta cu ETO Gyor, într-o partidă ce se dispută în Spania.

Oltchim: Ungureanu, Tolnai - portari, Puşcaşu, Maier, Manea, Stanca, Luca, Vizitiu, Gatzel, Neagu, Lecuşanu, Szucs, Fiera. Antrenor: Radu Voina.
Zvezda: Saşurkova, Suslina - portari, Krutova, Dmtrieva, Viakireva, Iuşcenko, Kalinina, Koroleva, Andruşina, Vetkova, Polenova, Potapenko, Dronina. Antrenor: Evgheni Trefilov.
Arbitri: Kristiansen şi Togstasd (Norvegia).

CLASAMENT
1. Oltchim 3 3 0 0 84-73 6
2. Zvezda 3 1 1 1 86-85 3
3. Gyor 3 1 0 2 80-88 2
4. Itxako 3 0 1 2 77-81 1

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite