Râmnicu Vâlcea: Copiii din Foleştii de Sus vor învăţa colinde la orele de cateheză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Copiii din Foleştii de Sus vor învăţa colinde la orele de cateheză
Râmnicu Vâlcea: Copiii din Foleştii de Sus vor învăţa colinde la orele de cateheză

Copiii şi tinerii care locuiesc în satul vâlcean Foleştii de Sus au participat ieri la inaugurarea Centrului parohial de cateheză.

Proiectul a demarat în această localitate din luna octombrie, dar până în prezent nu au avut un sediu, orele de cateheză desfăşurându-se în tinda bisericii. La manifestare au fost prezenţi preoţi din cadrul Eparhiei Râmnicului, profesori, elevi şi părinţi. „Evenimentul a debutat cu o slujbă de sfinţire a localui în care se vor desfăşura activităţile din cadrul Proiectului Hristos Împărtăşit copiilor. Preoţii parohiei Ioan Găman, paroh şi Vasile Emanuel Găman, preot II au prezentat activitatea cu grupele de copii de până acum, dar şi proiectele de viitor care includ «Obiceiuri şi colinde de Crăciun» şi «Alege Şcoala»”, a precizat arhidiaconul Liviu Găman.

image

În prezent, preoţii parohiei Foleştii de Sus  lucrează cu cinci grupe de elevi cu vârste cuprinse între 9-14 ani, activitatea desfăşurându-se în zilele de sâmbătă şi duminică de la orele 14:00.

Orele de cateheză, importante în formarea spirituală a tinerilor

image

 În continuare Părintele  Arhidiacon Mihail Pretorian, Inspector în cadrul Biroului de Catehizare a Tineretului,  a rostit un cuvânt prin care le-a explicat celor prezenţi necesitatea derulării unui astfel de proiect catehetic şi în parohia Foleştii de Sus din comuna Tomşani. I-a îndemnat pe părinţii prezenţi să susţină,  din punct de vedere spiritual şi moral, acest proiect pentru copii şi tineri, fiind convinşi de faptul că acesta reprezintă cel mai important program al comunităţii lor, fiind obiectul care formează, din punct de vedere moral şi spiritual următoarele generaţii ale comunităţii.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite