Râmnicu Vâlcea: Copiii pleacă să joace fotbal sponsorizaţi de FC Internazionale Milano

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Copiii pleacă să joace fotbal sponsorizaţi de FC Internazionale Milano
Râmnicu Vâlcea: Copiii pleacă să joace fotbal sponsorizaţi de FC Internazionale Milano

La Cupa Mondială „Inter Campus” se vor întrece tineri veniţi fie din centrele de copii sau cu posibilităţi materiale reduse, din 12 ţări ale lumii. Proiectul este finanţat de clubul milanez care de zece ani desfăşoară proiecte sociale şi în România.


Marinel Tache, elev în clasa a V-a, zis „Biţă” şi Valentin Buşuroi, clasa a VI-a, ambii copiii instituţionalizaţi ai Centrului de plasament nr. 5 din Râmnicu Vâlcea vor pleca vineri, 18 septembrie la Milano. Alături de ei se vor mai urca în autocarul cu destinaţia Toscna şi apoi Milano, un alt băieţel aflat în plasament manternal şi alţi doi minori care sunt cazaţi la una din casele fundaţiei „Inimă pentru inimă”, filiala Vâlcea. „De zece ani încoace, FC Internaţionale Milano derulează proiecte sociale în România. În acest an, alături de vâlceni vor merge la Cupa „Inter Campus” copii din judeţele Braşov, Tulcea şi Olt, aceştia jucând fotbal într-o întrecere cu copii din 19 ţări ale lumii. Copiii vor fi premiaţi pe stadionul San-Shiro de fotbalişti de marcă ai FC Internaţionale Milano”, a spus Lidia Dobre, preşedinta Fundaţiei „Inimă pentru inimă”. 


„Mă încântă ideea că voi juca fotbal în Italia”


La Centrul de plasament nr. 5, Biţă şi Vali sunt în febra pregătirilor. Se antrenează atât în curtea centrului, a Şcolii nr. 2 din Râmnicu Vâlcea şi chiar pe stadionul Electra. Emoţionaţi, cei doi pici ne-au declarat: „Eu am învăţat fotbal de la fratele meu, Laurenţiu, care este elev în clasa a IX-a şi care a fost şi el plecat anul trecut la Cracovia, în Polonia, prin acelaşi program al Fundaţiei «Inimă pentru Inimă». Cu Vali, colegul meu, mă antrenez în fiecare zi, ba chiar facem zilnic şi condiţie fizică”, a spus piciul vizibil mişcat de plecare. În replică, colegul lui, Valentin Buşuroiu, a declarat: „Nu atât frumuseţile Italiei mă încântă, ci ideea că voi merge să joc fotbal. Eu sunt mijlocaş, îmi place să pasez, iar cu Biţă fac un-doi foarte bun”. Cum şi fratele lui Vali a fost plecat anul trecut la Cracovia, atât Biţă cât şi Vali speră că viitorul lor să se lege de fotbal.  Cei doi mici fotbalişti care vor avea ocazia să vadă stadionul FC Internaţionale Milano şi să stea faţă în faţă cu nume mari ale fotbalului italian, sunt catalogaţi a fi inteligenţi şi cuminţi. „Şi unul şi celălalt sunt nişte copii isteţi, care provin din familii numeroase, cu mai mulţi fraţi şi care în vacanţele de vară sunt luaţi de părinţi, în familie”, ne-a spus educatoarea Monica David, de la cen trul de Plasament nr. 5 din Râmnicu Vâlcea. „Copiii vâlceni vor pleca să participe la Cupa Mondială Inter Campus însoţiţi de Dumitru Teleşpan, antrenor în cadrul echipei CSM Râmnicu Vâlcea şi un reprezentant din partea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi protecţia Copilului Vâlcea”, a declarat Silvana Radu, de la DGASPC Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite