Râmnicu Vâlcea: Lucian Râşniţă a fost suspendat de la Centrul Naţional de Excelenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Lucian Râşniţă a fost suspendat de la Centrul Naţional de Excelenţă
Râmnicu Vâlcea: Lucian Râşniţă a fost suspendat de la Centrul Naţional de Excelenţă

Fostul selecţioner al naţionalelor de handbal masculin şi feminin, Lucian Râşniţă, a fost suspendat astăzi din funcţia de director al Centrului de Excelenţă de la Râmnicu Vâlcea.

Directorul Centrului Naţional de Excelenţã, Lucian Râşniţã, a fost suspendat din funcţie în urma sedinţei organizată astăzi de membrii consiliului de administraţie împreună cu preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu. Râşniţă a fost acuzat de mai multe sportive de la internaţional de tineret de hărţuire sexuală, dar susţine că este nevinovat. “Consider că sunt nevinovat şi voi acţiona această decizie în instanţă. Am greşit doar prin simplul fapt că am fost prea omenos cu subalternii mei. În loc de directorul Râşniţă, am fost considerat profesorul Râşniţă. În nici un caz nu îmi voi da demisia de la centru” a declarat Lucian Râşniţă. 

 Două dintre sportivele care au depus plângere împotriva lui Râşniţă, Andreea Adespii şi Delia Mărginean, au fost prezente la această şedinţă şi au precizat că îşi vor susţine declaraţiile în continuare. La eveniment au participat mai multe sportive care au activat la loturile de la Vâlcea, care împreună cu părinţii acestora l-au acuzat pe fostul selecţioner de incompentenţă. “Nu se poate ca un asemenea om să conducă acest centru. Fetele mele nu au acceptat condiţiile impuse de Râşniţă şi au fost excluse de la Vâlcea. Sportivele sunt tratate sub orice critică, au fost jignite de el şi acum dă vina pe alţi antrenori de la lot” a precizat Marcel Pavelache, tatăl a două jucătoare care au evoluat la Centru.

Preşedintele FRH, Cristian Gaţu, a precizat că va analiza întreaga activitate a colectivului tehnic al CNOE care va avea loc la Colegiul Tehnic Energetic din Râmnicu Vâlcea pe 14 august. „S-a hotărât ca din data de pe data de 1 august, Lucian Râşniţă să fie suspendat din funcţia de director al Centrului de Excelenţă de la Râmnicu Vâlcea până la o decizie a instanţei civile. Dacă va fi considerat nevinovat, Râşniţă va rămâne în funcţia sa. Până la stabilirea rezultatului final, directorul interimar a fost numit Popa Seviştean” a spus Cristian Gaţu, preşedintele FRH.

Primarul şi preşedintele consiliului de administraţie al Centrului de Excelenţă, Mircia Gutău, este de părere că Râşniţă este acuzat pe nedrept, dar nu vrea să se păteze imaginea instituţiei. "Eu cred cã este nevinovat, dar nu doresc sã se strice imaginea centrului sau al numelui meu datoritã acestui scandal. Dacã ar fi dupã mine, cei implicaţi ar trebui suspendaţi din funcţie pânã la rezolvarea acestui conflict" a declarat Mircia Gutãu.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite