Râmnicu Vâlcea: Europa se deszăpezeşte cu sare de la Ocnele Mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tirurule străine se aprovizionează cu sare de la Ocne
Tirurule străine se aprovizionează cu sare de la Ocne

Exploatarea lucrează la capacitate maximă ca să facă faţă cererilor de sare din ţară şi străinătate. Din cele 2.500 de tone de sare pe care le produce Exploatarea de la Ocnele Mari, 1.000 de tone sunt exportate zilnic.

Speriaţi de prognozele meteo ale polonezilor care au anunţat că iara 2010-2011 va fi una din cele mai grele din ultimii ani, străinii se aprovizionează în această perioadă cu sare pentru deszăpeziri de la Exploatarea de Sare de la Ocnele Mari. „Exploatarea lucrează la capacitate maximă şi zi şi noapte pentru că se achiziţionează sare pentru deszăpeziri. Producem zilnic câte 2.500 de tone de sare din care 1.000 de tone merg la export şi 1.500 de tone sunt pentru piaţa internă. Sunt cereri pentru că se aşteaptă o iarnă grea în Europa ", a declarat, astăzi, Marius Tănăsie, directorul Exploatării Miniere Vâlcea. Exploatarea are contracte în derulare cu distribuitori de sare din Bulgaria, Serbia, Slovacia şi Ungaria. Ei vin zilnic la Ocne şi încarcă tirurile cu sare ambalată sau vraf.


Şi drumarii vâlceni îşi fac stocul


Şi angajaţii Administraţiei Drumurilor Naţionale (ADN) Districtul Vâlcea îşi fac stocurile de sare pentru iarna 2010-2011. „Pentru reţeaua de drum naţional pe care o avem e necesar un stoc de 11.500 de tone de sare. Până în momentul de faţă avem 3.000 de tone. Ne aprovizionăm de la Exploatarea de la Ocne, de unde luăm aproximativ 150 de tone pe zi", a declarat Eugen Mănescu, directorul ADN Districtul Vâlcea. Tot acesta a precizat că, potrivit prognozei pe care o primeşte de la Administraţia Naţională de Meteorologie şi Hidrologie, temperaturile ridicate se vor păstra şi săptămâna aceasta, şi iarna nu îşi va face încă apariţia. Stocul de nisip necesar deszăpezirii drumurilor naţionale e aproape asigurat, din cele 12.000 de tone, 10 fiind aprovizionate.
Exploatarea lucrează la capacitate maximă şi zi şi noapte pentru că se achiziţionează sare pentru deszăpeziri", a declarat, astăzi, Marius Tănăsie, directorul Exploatării Miniere Vâlcea


Exploatarea asaltată de străini, în februarie 2010


Zăpezile din luna februarie 2010 i-au speriat pe europeni. Atunci zeci de tiruri din Germania, Austria şi Olanda au venit să ia sare de la Ocnele Mari. Pentru că, o firmă a trimis şi câte 20 de tiruri să ia sare într-o singură zi, circulaţia a fost blocată în zonă, două zile. Atunci au fost şoferii care au stat şi trei zile ca să încarce tirul.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite