Elvira Ghioca, fetiţa dispărută misterios din Berbeşti , ar fi împlinit luna aceasta 14 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bunica ei care a fost la toate mănăstirile din ţară crede că nepoţia ei trăieşte, iar poliţia spune că are un nou fir în descoperirea misterului dispariţiei

La casa bunicii Elvirei Loredana Ghioca, din Târgul Gânguleşti, un cartier ce aparţine de oraşul Berbeşti, Elena Mircea, o femeie îndurerată de greutăţile vieţii, ne iese în poartă şi ne spune printre lacrimi: „Nepoata mea ar fi împlinit pe 10 iulie, vârsta de 14 ani. A dispărut, au luat-o ţiganii şi au dus-o cine ştie pe unde. Am mers la toate mănăstirile din ţară, am fost la babe şi peste tot mi se spune la fel: «Nepoata dumitale trăieşte. Nu e moartă. Ziua câştigă bani şi seara îi predă. O să vină un străin într-o zi şi o să ţi-o aducă acasă»". Femeia îşi pune lacrimile în colţul unei batiste şi se uită spre cer, poate ruga ei se va adeveri.


Fata striga după mine... „mamaieeee!”


Născută pe 10 iulie 1997, Elvira a dispărut de la domiciliul părinţilor din Berbeşti la 21 februarie 2007. În acea zi, fetiţa se juca cu fratele ei prin parcul din Berbeşti. Fratele ei, Andrei, acum în vârstă de 11 ani, a venit acasă, spunând că i s-a făcut foame. „A zis că se duce la bunica, dar nu a mai ajuns niciodată. Eu stau şi acum şi o aştept, o visez. Unde eşti surioara mea, să ne putem juca iar împreună", spune Andrei. Cum seara părinţii Elvirei au crezut că fetiţa lor s-a dus în Târgul Gânguleşti, la bunică, au sesizat dispariţia copilei, la poliţie, abia a doua zi. Pentru că garsoniera în care locuia Elvira avea ca locatari majoritatea etnici rromi, bunica copilei pune dispariţia nepoţelei pe seama acestora. O declaraţie şoc, făcută de Elena Mircea, pare să fie o pistă care merită luată în seamă: „Atunci, eu am văzut-o pe Elvira într-o maşină neagră care a trecut pe aici pe stradă, iar fata a strigat după mine.... mamaieee. În seara de 21 februarie, toţi etnicii rromi care abia veniseră din Italia au plecat la Târgu Jiu şi apoi au părăsit ţara. Pe ţigancă (soţia etnicului rrom la care face referire, n.r.) au vrut poliţiştii să o pună la detectorul de minciuni, dar nu a acceptat spunând că e bolnavă cu inima".


Un nou fir în cazul misterioasei dispariţii


După patru ani de la dispariţie, dosarul Elvirei Ghioca este lună de lună în atenţia conducerii Poliţiei Vâlcea. Ofiţerul care se ocupă de caz, insp. Violeta Nicolae, o femei poliţist de nota zece, ne-a spus: „Vă dau cuvântul meu de femeie, mamă şi poliţist că voi mânca şi pâine uscată dacă este cazul, dar acest caz îl voi rezolva. Deşi dosarul are zeci de volume, îl visez şi noapte. Acum am o pistă care sper să se confirme, dar nu îmi cereţi amănunte. Am făcut inclusiv portretul robot, aşa cum ar fi arătat Elvira la vârsta de 14 ani. Lună de lună raportez la conducerea inspectoratului ce s-a mai făcut în acest caz". Preotul din Parohia Berbeşti, Gheorghe Georgescu, înclină şi să creadă că fetiţa a fost furată de etnici rromi. „Aşa este când ai vecini numai rromi de joasă speţă şi îţi bagi în cârd cu ei". Optimismul anchetatorilor ne face să credem că Elvira Ghioca va reveni în mijlocul familiei de unde a dispărut. „Este posibil să nu mai fie fata de altădată, să fi fost introdusă într-o reţea de cerşetorie sau prostituţie", spun surse din cadrul anchetatorilor care ţin să nu le stricăm ancheta unei dispariţii învăluite în mister şi extrem de mediatizată.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite