Râmnicu Vâlcea: 4400 de şcolari primesc ghiozdane gratuite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 4000 de şcolari ar trebui să beneficieze de rechizite. Ghiozdanele promise vor veni dotate cu rechizitele necesare începutului de an şcolar. Acestea vor fi distribuite pe 13 septembrie.

Rechizitele şcolare au ajuns la primăria din Râmnicu Vâlcea prin intermediul unei fundaţii care doreşte să spijine elevii la început de an şcolar. De ghiozdănelele dotate cu rechizitele necesare unui bun început de an şcolar vor beneficia 4400 de elevi din clasele I - IV din toate şcolile din municipiu. „Cei de la fundaţia respectivă au dorit să ajute copiii, dar mai ales părinţii, pentru că şi rechizitele costă destul de mult. Prin intermediul nostru acestea vor ajunge pe banca fiecărui elev în prima zi de şcoală, pe 13 septembrie", spune viceprimarul Eusebiu Veţeleanu, cel care se ocupă de distribuirea acestor ajutoare pentru cei mici. El mai afirmă că, prin intermediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea s-au întocmit şi listele cu elevii care trebuie să primească acest ajutor. Faţă de alte oraşe, unde primăria asigură din fonduri proprii rechizite pentru elevii ale căror familii au posibilităţi materiale reduse, la Râmnic vor primii ajutor toţi elevii din ciclul primar.


„Aveam de gând să cheltuiesc 150 de lei pentru rechizite"


Vestea că o fundaţie şi primăria din Râmnicu Vâlcea vor asigura începutul de an şcolar pentru toţi elevii de şcoală primară din oraş a venit ca o uşurare pentru majoritatea părinţilor care îşi trimit în această toamnă copiii la şcoală. „Este un lucru foarte bun pentru că ne scuteşte pe noi de o cheltuială destul de consistentă. Eu am un băieţel care anul acesta începe clasa I. Aveam de gând să cheltuiesc în jur de 150 de lei pentru rechizite", ne spune Mădălina Marinescu, o mămică din Râmnicu Vâlcea. Pentru a asigura ghiozdane şi rechizite pentru toţi elevii se vor cheltui în jur de 660.000 de lei. În magazine, cel mai ieftin ghiozdănel nu are un preţ mai mic de 30 de lei, iar rechizitele necesare unui elev de ciclu primar ajung să coste şi 50 - 70 de lei.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite