Râmnicu Vâlcea: Dumitru Petria şi-a dedicat viaţa păsărilor exotice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de 26 ani,  a crescut într-un apartament de la bloc sute de păsări, dar şi hamsteri, purceluşi de Guineea şi peştişori. Creşterea animalelor este pentru el un mod de viaţă.

Dumitru Petria povesteşte că în tot ceea ce faci, dacă pui dragoste şi te dedici acelui lucru, atunci nu are cum să nu-ţi iasă bine, indiferent ce meserie ai avea sau ce ai încerca să faci. „Am început să mă ocup de creşterea animalelor de companie prin anul 1983. Aveam prieteni şi cunoştinţe prin toată ţara şi de la ei îmi luam tot felul de animăluţe: canari, peruşi, cinteze australiene. Aşa am început această meserie ”, povesteşte nea Dumitru.

Şi-a transformat casa de dragul animalelor

Încă din copilărie, bărbatul a fost atras de creşterea animalelor, ocupându-se de creşterea porumbeilor. „Pentru că locuiam la casă aveam spaţiul necesar pentru a mă îngriji de porumbei, le construisem cuşti şi tot ce aveau nevoie. Apoi m-am mutat la oraş, într-un apartament cu trei camere şi pentru o perioadă, nu am mai avut timp să mă dedic păsărilor”, completează bărbatul.  Cu timpul, însă bărbatul şi-a amenajat întreg apartamentul pentru a se dedica pasiunii sale.

„Creşteam peste o sută de păsări. Tot apartamentul meu era transformat, aveam trei cămări în care construisem cuşti pentru păsări pe mai multe rafturi. De asemenea, aveam cuşti, frumos aranjate şi pe balcon”, mai spune Dumitru Petria. În urmă cu câţiva ani, vânzările la animalele de companie mergeau foarte bine, vâlcenii fiind nişte cumpărători foarte buni. Acum însă situaţia s-a schimbat dramatic. „Vânzările au scăzut foarte mult, oamenii nu-şi mai permit să cumpere papagali sau  canari, de banii respectivi preferă să cumpere mâncare la copii. Păsările necesită foarte mult timp, iar eu mă ocup în permanenţă de ele”.
 
Citiţi întreaga poveste a lui Dumitru Petria în Adevărul de Seară Râmnicu Vâlcea de astăzi.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite