Drumul de la Olanu va fi reabilitat cu 26 de milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

VESTE BUNĂ. Proiectul privind reabilitarea şi modernizarea drumului judeţean 648 a fost aprobat. Proiectul realizat de Consiliul Judeţean Vâlcea este în faza de licitaţie şi are o valoare de 26 milioane de lei.

„Reabilitarea şi modernizarea DJ 648 Ioneşti - Olanu - limită judeţul Olt, km. 8 + 900 şi construire două poduri din beton armat" este o certitudine. Proiectul, în valoare totală de peste 26 milioane lei, este în faza de licitaţie, fiind înscris pe SEAP şi urmând ca lucrările să înceapă cel târziu în luna septembrie a acestui an. În urmă cu câteva zile, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, a precizat că firma care va câştiga licitaţia trebuie să reabiliteze şi să modernizeze drumul judeţean 648, pe o lungime de 8,9 kilometri, prin realizarea unui sistem rutier cu două benzi, precum şi să construiască două poduri din beton armat. „Realizarea acestui drum este încă un pas în îndeplinirea programului pe care mi l-am asumat în urmă cu câţiva ani. Am avut până acum numeroase proiecte europene şi nu am întâmpinat nicio problemă pentru a le duce la bun sfârşit. Unul dintre proiecte este şi cel de reabilitare şi modernizare a drumului judeţean Bălceşti-Goruneşti-limită judeţul Olt, unde am avut zilele trecute control de la ADR Craiova şi unde am primit OK-ul" a precizat Ion Cîlcea, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea. Mai mulţi cetăţeni din comuna Olanu au fost prezenţi la conferinţa de lansare a acestui proiect, oamenii spunând că în zonă era neapărată nevoie construirea unui astfel de drum. „Foarte mulţi cetăţeni din zona noastră s-au îmbolnăvit de plămâni din cauza prafului pe care îl inhalăm. Aveam nevoie de un astfel de drum, pentru că astea nu sunt condiţii de viaţă. Sperăm ca acest proiect să fie dus la final şi să nu fim amăgiţi", a spus Gheorghe Popa (67 ani), pensionar, un cetăţean din Olanu.


Proiecte multe, bani puţini


La ADR Craiova Consiliul Judeţean Vâlcea a mai depus încă şapte proiecte eligibile. Din păcate, acestea încă nu au primit finanţare din lipsa resurselor financiare. „Este păcat pentru că erau proiecte importante în dezvoltarea infrastructurii rutiere a judeţului nostru. Nu au mai finanţat decât un drum, Mădulari - Şuşani. Cel mai important însă era DJ 665 - Horezu - Vaideeni - limită judeţul Gorj pe o lungime de 16 kilometri, un drum ce trebuie neapărat reabilitat", a completat Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite