Râmnicu Vâlcea: Drumarii luaţi prin surprindere de a doua venire a iernii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zapada va ţine până la Revelion
Zapada va ţine până la Revelion

Şoferii se plâng că zăpada a început să formeze polei, iar drumarii nu au împrăştiat antiderapant. Meteorologii spun că vremea rece şi ninsoarea vor ţine până de Revelion. Şoferii sunt sfătuiţi să îşi echipeze maşinile, deoarece zăpada se va depune.

Râmnicenii care au crezut că au scăpat de zăpadă şi ger în această iarnă s-au trezit în această dimineaţă cu a doua venire a iernii. Ninsoarea i-a luat prin surpridere nu numai pe vâlceni cât şi pe drumari, care, la ora 10.00 nu ieşiseră pe străzile oraşului pentru a împrăştia antiderapant. Şoferii spun că zăpada depusă se va transforma în polei, iar drumurile vor deveni din nou impracticabile. „Ca de obicei oamenii de la ADP întârzie cu antiderapantul. O să îngheţe totul iar strada o să se transforme în patinuar. De aceea plătim taxe şi impozite, ca primăria să se ocupe de străzi", se arată revoltat George Bitu, taximetrist. Oficialii primăriei spun că se vor lua toate măsurile pentru ca circulaţia să se desfăşoare normal în oraş. „Există lăzi cu material antiderapant în toate marile intersecţii din oraş, iar ADP-ul se va ocupa să cureţe toate străzile. În total sunt instalate 38 de astfel de lăzi, cu o capacitate de 1 metru cub", ne spune Daniel Ionescu, purtător de cuvânt al primăriei din Râmnicu Vâlcea. În schimb la aceeaşi oră, pe drumurile naţionale se intervenea cu jumătate din utilaje pentru împrăştierea antiderapantului. „Drumurile sunt negre, nu avem probleme dar suntem pregătiţi cu 55 de utilaje", ne explică Eugen Mănescu, şeful de la Drumuri Naţionale, secţia Vâlcea.


Revelion alb


Meteorologii afirmă că, începând de astăzi ninsoarea şi gerul vor pune stăpânire pe oraş, iar vremea proasta va ţine până la sfârşitul acestei săptămâni, urmând ca pe 31 decembrie şi 1 ianuarie să ningă din abundenţă. Specialiştii mai spun că, abia de la anul, temperaturile vor revenii la limite suportabile. Conducerea ADP susţine că, pentru acest sezon există în stoc 400 de tone de antiderapant.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite