Râmnicu Vâlcea: Dobrişan trimis în judecată de DNA pentru un tun de trei milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dorin Dobrişan, Ovidiu Ciogescu şi încă patru persoane au fost trimise azi în judecată pentru prejudiocii de peste trei milioane de lei aduse CEC Bank. Judecătorii vor decide dacă fostul director al CEC Vâlcea se face vinovat de acuzaţiile procurorilor.

Ancheta în cazul Dobrişan, Ciogescu & co. a fost finalizată de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, iar dosarul de fraudă şi mită a fost trimis judecătorilor pentru a stabilii vinovăţia celor acuzaţi. Dorin Dobrişan, fostul director CEC Vâlcea a rămas în arest preventiv, alături de Ovidiu Ciogescu, administrator al firmei Electrovalcea SRL.  În acelaşi dosar mai sunt judecate, în stare de libertate alte patru persoane, dintre care doi angajaţi ai CEC Bank: Constantin Bodea, inginer în cadrul departamentului de Logistica al CEC Bank,  Alexandra Ciuteanu, consilier vânzări în cadrul aceleaşi bănci,Popescu Luminiţa, administrator al SC Delux Imobiliare şi Florina Kovacs administrator al SC Proconfort SRL.

Contracte de peste un milion de lei date pe sub mână firmei Electrovâlcea

Potrivit procurorilor, în perioada februarie 2006 - noiembrie 2008, în baza unor înţelegeri frauduloase,Dorin Dobrişan , în calitate de director al sucursalei Rm.Vâlcea a CEC BANK S.A (societate cu capital integral de stat) şi de preşedinte al comitetului de credite al aceleaşi unităţi bancare, a semnat o serie de contracte de lucrări şi de prestări servicii, atribuite în condiţii nelegale societăţii SC ELECTROVÂLCEA SRL Rm.Vâlcea, administrate de inculpatul Ciogescu Ovidiu-Eugen. Valoarea totală a contractelor atribuite de C.E.C. - sucursala Rm. VÂLCEA către executantul S.C. ELECTROVÂLCEA S.R.L. privind efectuarea unor lucrări de construcţii, prestări servicii, reparaţii şi modernizări la diferite agenţii C.E.C. aflate în subordinea sucursalei  a fost de 1.431.196,95 lei.

Linie de credit, pe ochi frumoşi


Din actele de urmărire penală efectuate în prezenta cauză a rezultat ca unul dintre acele contracte a fost atribuit şi derulat în condiţii nelegale, cauzându-se o pagubă în cuantum de 129.486,42 lei în dauna sucursalei Rm.Vâlcea a CEC BANK S.A
De asemenea, în perioada 2005 - 2009, SC ELECTROVÂLCEA SRL a beneficiat din partea unităţii bancare menţionate de o linie de credit acordată iniţial în cuantum de 1.000.000 lei şi suplimentată ulterior la suma de 6.250.000 lei, cu prelungirea perioadei de rambursare. Suplimentarea succesivă a liniei de credit s-a făcut cu încălcarea, de către inculpatul Dobrişan Dorin, a normelor bancare interne. În aceeaşi perioadă, S.C. MARVELOV S.R.L (administrată de Ciogescu Ovidiu Eugen) a beneficiat de un credit bancar de investiţii in valoare de 382.500 lei şi de şase credite bancare de tip finanţare stocuri în sumă totală de 2.040.000 lei.

Primea maşini de lux  în schimbul "serviciilor prestate"

În schimbul „serviciilor" făcute în calitatea sa de director al Sucursalei CEC BANK S.A. Rm.Vâlcea şi respectiv de preşedinte al Comitetului de credite, Dobrişan Dorin a primit cu titlu de mită, de la Ciogescu Ovidiu-Eugen, patru autoturisme de lux achiziţionate în sistem leasing, cu o valoare 164.422,36 euro şi 195.907,02 lei (VOLKSWAGEN PASSAT HL, AUDI A6 QUATTRO 3TDI, AUDI A4 2.7TDI, VOLKSWAGEN PASSAT, model CC) şi bunuri de uz casnic în valoare de 27.220 lei ( aparatură electronică precum home cinema, televizoare cu cristale lichide, combine frigorifice, maşini de spălat, etc)


Află din ediţia tipărită de mâine întreaga încrengătură a afacerilor ilicite ale lui Dobrişan cu patronii din Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite