Râmnicu Vâlcea: Dobrişan şi Ciogescu, eliberaţi la pachet de Curtea de Apel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instanţa le-a interzis celor doi să plece din ţară pe timpul procesului în care sunt judecaţi. Fostul bancher dar şi afaceristul sunt acuzaţi de procurori că s-au abonat la banii CEC Bank. Alături de ei sunt judecaţi şi alţi doi angajaţi CEC.

Curtea din Apel de la Piteşti a decis miercuri eliberarea fostului director CEC Vâlcea Dorin Dobrişan şi a omului de afaceri Ovidiu Ciogescu. Cei doi au ieşit din arestul Penitenciarului Colibaş după ce instanţa s-a pronunţat în dosarul 759/46/2011. Dobrişan şi Ciogescu au declarat recurs la măsura prelungirii arestării preventive, iar completul de judecată a admis cererea lor. Instanţa nu şi-a motivat încă decizia. Dorin Dobrişan şi Ovidiu Ciogescu au fost arestaţi în luna septembrie a anului trecut de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Biroul Teritorial Piteşti. Ei sunt acuzaţi de o gaură de aproximativ 3,1 milioane de lei în fondurile CEC Bank. În perioada 2006 - 2008, când Dobrişan a condus banca a acorda şi credite omului de afaceri Ovidiu Ciogescu, fără acoperire legală. Mai mult, Electrovâlcea a beneficiat şi de mai multe contracte de lucrări atribuite fără licitaţie, suma încasată de firmă fiind de 1,4 milioane de lei. „În schimb Dobrişan a primit patru maşini de lux în valoare de 200.000 de euro şi aparatură electronică şi electrocasnică",se arată în rechizitoriul procurorilor DNA.


Primarul din Boişoare eliberat şi el


Indulgenţa magistraţilor de la Piteşti l-a atins şi pe primarul din Boişoara. Petre Popescu a fost şi el eliberat de către Curtea de Apel săptâmâna trecută după ce a fost arestat acum trei luni pentru luare de mită şi fals. Şeful administraţiei din Boişoara este acuzat de procurorii DNA că ar fi atribuit lui Ovidiu Ciogescu mai multe lucrări publice fără respectarea legislaţiei şi că în schimbul acestor înlesniri omul de afaceri i-ar fi construit o vilă în Boişoara.

 Interdicţie de a se vedea


Instanţa de la Piteşti l-a pus în libertate pe Popescu cu condiţia ca acesta să nu se apropie de Ciogescu şi nici să nu comunice cu ceilalţi martori în proces. Atât Popescu cât şi Ciogescu şi Dobrişan au interdicţia de a părăsi ţara, iar instanţa le-a trasat tuturor un program în care trebuie să se prezinte la poliţie ori de câte ori sunt chemaţi.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite