Râmnicu Vâlcea: Doar zece posturi titularizabile în municipiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorii pot obţine o catedră doar dacă vor să predea la Liceul de Artă cursuri de canto sau instrument. Dascălii ce doresc să predea la şcolile din Râmnic materii precum matematica, română sau istoria mai au de aşteptat un an.

Nu mai sunt catedre libere în Râmnicu Vâlcea. La concursul de titularizare au fost afişate de către Inspectoratul Şcoalar Vâlcea un număr de 47 de posturi de profesori pentru diferite materii. La Râmnicu Vâlcea sunt titularizabile doar 10 posturi de profesor, dar acestea sunt la Liceul de Artă. „Sunt posturi de corepetiţie, canto - vocal şi instrument, catedre ce în mod normal se ocupă foarte greu pentru că sunt puţini specialişti. În rest nu mai avem alte locuri decât în Grădiniţia Traian un singur post de educator", explică Gabriela Ene, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea. Inspectorul afirmă că anul acesta oferta de posturi titularizabile este foarte mică în tot judeţul. „Nu avem decât 47 de posturi disponibile prin examenul de titularizare, majoritatea în mediul rural,la şcoli îndepărtate din judeţ. Cu toate acestea există un număr mare de dosare depuse pentru a se intra în concurs. Până acum, la cele două centre de procesare a dosarelor au fost depuse aproximativ 500 de dosare, iar termenul limită este până în 25 iunie 2010", explică şefa ISJ Vâlcea.


Examene în Vaslui, post în Vâlcea


Cei care vor posturi de profesori în Vâlcea, dar nu au catedre disponibile au găsit o soluţie neobişnuită profitând de normele de mobilitate ale cadrelor didactice. „Sunt profesori care dau examen de titularizare în Vaslui, de exemplu, unde sunt posturi mai multe scoase la concurs, iar apoi solicită transferul în Vâlcea. Este o prevedere în lege care dă acest drept", explică Ene. Adriana Eftimie a absolvit anul trecut Facultatea de Istorie la Universitatea din Bucureşti şi spune că anul acesta nu îşi va găsi post în Râmnic. „Nu îmi rămâne decât să încerc să dau examenul în alt judeţ, unde sunt mai multe posturi şi apoi să mă transfer. Am înţeles că este posibil", spune tânăra.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite