Râmnicu Vâlcea: Bulevardul Dem Rădulescu se prelungeşte spre Sud

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Faza a doua a prelungirii celui mai nou bulervard debutează cu o investiţie de 5,5 milioane de euro. Primăria intenţionează să lege nordul şi sudul oraşului prin o arteră care să fluidizeze circulaţia ajunsă acum la cote alarmante. Banii pentru investiţii vin de la UE.

Bulevardul Dem Rădulescu, cea mai nouă arteră de comunicaţie din oraş se prelungeşte şi spre zona de Sud pentru a face legătura cu Drumul Naţional (DN) 67. Aleşii locali din Râmnicu Vâlcea au aprobat în şedinţa de la începutul acestei luni proiectul şi finanţarea acestuia prin fondurile structurale ale Uniunii Europene. „Este vorba de faza a doua a proiectului şi presupune adăugarea la partea de sud a Bulevardului Dem Rădulescu a unei noi artere până la intersecţia cu DN67. Peste 19.000 de metri pătraţi de teren forestier aflaţi în posesia Romsilva vor fi afectaţi, iar pentru a compensa acest lucru vom oferii regiei teren similar în zona Feţeni a oraşului", explică primarul Romeo Rădulescu. Valoarea totală a investiţiilor în acest proiect se ridică la 5,5 milioane de euro numai pentru acest tronson, iar lucrările vor începe, potrivit edililor, în momentul în care se vor finaliza formalităţile legate de schimbul de terenuri dintre primăria Râmnicului şi regia Romsilva.


Piste pentru biciclişti şi trotuare largi

Primul tronson, deschis în luna februarie a acestui are aproximativ acealeaşi costuri ca şi cel aprobat recent. Pentru 5,8 milioane de euro Bulevardul Dem Rădulescu se va extinde spre Sud, costurile împlicând şi achiziţiile de terenuri. Municipalitatea doreşte ca noul Bulevard să lege cele nordul de sudul oraşului, reuşind în acest fel să decongestioneze traficul de pe strada Calea lui Traian. Noul primar promite că artera de circulaţie va fi dotată cu toate facilităţile unui drum modern. „Vor exista piste pentru biciclişti şi trotuare largi, exact cum s-au construit pe secţiunea de bulevard dată deja în folosinţă", explică primarul din Râmnicu Vâlcea.

 Finanţare Europeană


Banii pentru realizarea celui mai nou bulevard vin din fonduri europene prin intermediul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană a municipiului. Consiliul local trebuie să cofinanţeze întreaga lucrare cu 2% din valoarea ei finală plus cheltuielile cu TVA , sume însă ce se întorc de la bugetul de stat prin compesare. Pentru cel mai nou tronson Râmnicul plăteşte 330.000 de lei cofinanţare.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite