Râmnicu Vâlcea: Deficit de personal la Spitalul din Vâlcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În prezent, posturile la Spitalul Judeţean de Urgenţă sunt blocate, nemaifiind fonduri pentru plata unor noi salariaţi. Cel mai mare spital din judeţ are un deficit de personal de 900 de posturi. Situaţia durează de mai bine de doi ani, de când nu s-au mai făcut angajări.

În prezent, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Râmnicu Vâlcea are un deficit foarte mare de personal, conducerea unităţii medicale anunţând că nici pe viitor nu sunt şanse să se deblocheze posturile. „Numai în momentul în care se vor debloca posturile, atunci medicii aflaţi în pragul pensionării, vor putea fi pensionaţi. Din păcate, atâta timp cât bugetul este insuficient, nu vom putea angaja personal la nivelul normativelor. Nu cred că vom lucra în condiţii normale vreodată", declară Georgeta Sălişte, managerul SJU Vâlcea. Până în prezent, medicii vâlceni care lucrează în cadrul Spitalului de Urgenţă nu au părăsit unitatea pentru alte locuri de muncă mai bine plătite, în străinătate, cei care au ales acesată soluţie, fiind asistenţii medicali.


Pleacă în străinătate pentru un loc de muncă


„Asistenţii pleacă în concediu fără plată, dar sper ca această situaţie să fie una de moment", completează Georgeta Sălişte. În ultimii doi ani, în cadrul SJU Vâlcea s-au pensionat 60 de persoane, dintre care, 10 au fost medici. Cele mai vitregite secţii din cadrul SJU, unde se lucrează la foc continuu, iar personalul este prea puţin sunt Medicala şi Neurologia. Deocamdată unica sursă de finanţare a spitalului rămâne Ministerul Sănătăţii şi Casa de Asigurări de Sănătate, care finanţează 86% din activitatea SJU Vâlcea. „Pe moment, am înţeles că nici nu se pune problema de noi angajări. Deşi ne descurcăm destul de greu, încercăm să nu ne gândim la salariile micşorate şi la sporurile tăiate", spune Elena Popescu angajată în cadrul SJU Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite