Râmnicu Vâlcea: Şefa agenţiei CEC Vaideeni a luat din banii bătrânilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorilor din Vaideeni nu le vină să creadă că au avut încrederea într-o escroacă. Oficianta de la CEC a cumpărat 11 maşini pe care le-a înscris pe numele unei societăţi care a trecut-o pe numele nepotului ei.

Locuitorilor din Vaideeni nu le vine să creadă că au fosat înşelaţi de oficianta de la CEC, Elisabeta Jinaru, Veta, cum îi spun ei, pe care o credeau „pâinea lui Dumnezeu". În această dimineaţă, Ion Dinulescu, zis „Zimbru", din Vaideeni, spunea amarul, la o terasă din sat, câtorva localnici: „De la vârsta de 13 ani şi până acum, la 73 de ani, am fost slugă la oi, iar ea mi-a luat mâncarea de la gură. Am crescut opt copii, 16 nepoţi şi îmi pusesem deoparte 69.000 de lei să nu mă mai uit să-mi dea copiii la bătrâneţe. Trăiam din dobânda acestor bani, că eu nu am pensie şi nici soţia, iar ea mi i-a luat" , povesteşte Zimbrul, care ne arată chitanţa prin care Vetuţa recunoaşte că l-a lăsat sărac.


Nu şi-a recunoscut fratele în instanţă


Pe 28 iunie, în timp ce inspectorii CEC făceau un control la punctul din Vaideeni, oficianta Elisabeta Jinaru (52 ani) a mers acasă la Ion Dinulescu. „Mi-a zis că mi-a luat din cont 40.000 de lei, iar eu am făcut-o neroadă. În ziua următoare m-am dus la ea acasă şi am semnat aceasă hârtie pe care a scris: «Subsemnata Jinaru Elisabeta ofiţer cont la A 4 Vaideeni, am luat de la dl. Ion Dinulescu suma de 40.00, iar la 1 august 2010 restitui suma de 50.000». Pe 30 iunie a venit o comisie de la CEC şi când am aflat că nu mai aveam în cont decât 19.000, când eu trebuia să am 29.000 m-a luat cu tremurat. Atunci am arătat inspectorilor, biletul". Emilia Jinaru, cumnată, spune că şi ei i-a lichidat şapte CEC-uri în 1989, de 5.000 lei fiecare. „Cinci ani de zile s-a judecat cu ea, sora mea, pentru a-şi recâştiga apartamentul. În instanţă nu l-a recunoscut pe şoţul meu că îi este frate. În ultimii ani a cumpărat 11 maşini pe care le-a trecut pe o societate ce apoi a înstrăinat-o. Umbla cu bărbaţi şi n-a fost niciodată în stare să aibă o familie".



În ultimii ani a cumpărat 11 maşini pe care le-a trecut pe o societate ce a înstrăinat-o nepotului ei", Emilia Jinaru, cumnată

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite