Râmnicu Vâlcea: Datornicii la apă publicaţi pe lista neagră a Acvarim. Urmează debranşările

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apar ca rău-platnici la Acvarim 12 asociaţii de proprietari şi mai multe firme de pe platforma chimică. Acvarim ameninţă cu debranşările de la apă dacă la cinci zile după emiterea ultimelor notificări de plată datoriile nu vor fi achitate. Societatea are de recuperat peste 1,5 milioane de euro.

VEZI AICI DACĂ BLOCUL TĂU RISCĂ SĂ RĂMÂNĂ FĂRĂ APĂ

Furnizorul de apă şi canal din Râmnicu Vâlcea va publica începând de azi lista datornicilor la serviciile furnizate. Măsura este luată din cauza numărului mare de restanţieri şi sumei imense pe care societatea primăriei din Râmnicu Vâlcea o are de colectat atât de la populaţie cât şi de la consumatorii industriali. Oficialii Acvarim spun că, imediat după publicarea datornicilor vor trece la debranşări în masă. „Din cauza întârzierilor la plata facturilor, în perioada imediat următoare se va trece la sistarea alimentării cu apă a asociaţiilor şi societăţilor, în ordinea vechimii debitelor", afirmă Octavian Herţa, purtătorul de cuvânt al Acvarim SA. Firma are de recuperat în total peste 1,5 milioane de lei din debite ale căror termene ajung şi la doi ani de întârziere. Surse din cadrul societăţii de apă şi canal afirmă că pe lista rău platnicilor se află 12 asociaţii de proprietari şi locatari din Râmnic, cu datorii de peste 150.000 de lei. Aceleaşi surse precizează că cele mai mari sume de încasat sunt de la o asociaţie de proprietari din cartierul Traian, ce datorează Acvarimului peste 30.000 de lei.


Se anunţă debranşări masive


Conducerea Acvarim intenţionează să îşi recupereze banii cu orice preţ. Pe lângă cele câteva zeci de dosare de executare silită deschisă datornicilor cu facturi plătite de mai bine de doi ani, societatea de apă şi canal ameninţă cu debranşarea asociaţiilor şi firmelor rău platnice, cu riscul de a lăsa fără apă şi pe cei care îşi achită la zi datoriile. „Locatarii buni-platnici din cadrul asociaţiilor de proprietari care vor fi debranşaţi sunt rugaţi să înţeleagă necesitatea adoptării unor astfel de măsuri", afirmă purtătorul de cuvânt al Acvarim. El mai spune că Acvarim a manifestat înţelegere în ceea ce priveşte asociaţiile de proprietari însă debitele au devenit mult prea vechi pentru a mai putea fi păsuite încă o lună.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite