Râmnicu Vâlcea: Datori vânduţi la factura de apă: Apavil are de încasat restanţe de şapte milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Restanţele la facturile de apă se strâng pe fiecare lună. Datorii la Apavil au atât firmele din judeţ cât şi populaţia. Operatorul de apă ameninţă cu debranşările.

La data de 1 iulie a.c., SC APAVIL SA are de încasat de la clienţii din municipiul Rm. Vâlcea suma de 4,77 milioane lei

Pe categorii de clienţi, situaţia debitelor se prezintă astfel: case particulare - 255,04 mii lei; asociaţii de proprietari / locatari - 1,03 milioane lei; agenţi economici - 3,12 milioane lei, instituţii - bugetari - 364,02 mii lei. Restanţa totală se ridică la 3,28 milioane lei, din care 786,1 mii lei - restanţă până în 60 de zile şi 2,49 milioane lei - restanţă mai veche de 60 de zile.

Debitul total al agenţilor economici conţine şi debitul clienţilor aflaţi în procedură falimentară, cu sentinţă dată şi societăţi comerciale acţionate în instanţă şi care au dosar de executare silită în valoare totală de 388.446,56 lei. Cele mai mari debite în rândul agenţilor economici se înregistrează în cazul consumatorilor de pe platforma chimică.

În ceea ce priveşte restul localităţilor deservite de SC APAVIL SA, debitul total se ridică la 2,37 milioane lei (din care 1,81 reprezintă restanţe).

SC APAVIL SA face apel la clienţii săi pentru a-şi achita în termen facturile reprezentând serviciile prestate, pentru a nu risca aplicarea de penalităţi de întârziere, debranşarea de la reţeaua de apă şi chiar acţionarea în instanţă în vederea recuperării sumelor datorate

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite