Râmnicu Vâlcea: Dansatorii sportivi care vor să cucereasca lumea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Perechea Liana Muşoiu şi Mihai Crăciun va participa la Competiţia de la Maribor-Slovenia, din 4-6 decembrie. Anul acesta au câştigat titlul de vicecampioni ai ţării şi au obţinut locul întâi la Cupa României, ei antrenându-se cinci ore pe zi.

Liana Muşoiu (nouă ani) şi Mihai Crăciun (nouă ani) dansează de la vârsta de trei ani şi fac parte din lotul naţional al României de dans sportiv. Membrii ai Clubului de dans sportiv Ru Apollo din Râmnicu Vâlcea, micii, dar marii dansatori au avut un an de excepţie. „Am muncit foarte mult, ne antrenăm chiar şi cinci ore pe zi, iar doamna profesoară Mihaela Runceanu ne aleargă pe Dealul Capela, prin Petrişor. Dacă de mâine copiii de seama noastră vor intra în vacanţă, pentru noi antrenamentele se vor înteţi”, spune Liana, privind cu multă încredere pe partenerul ei. „Timpul nostru liber este foarte drămuit, iar atunci când avem o fereastră, ne întâlnim şi ne mai aruncăm un ochi pe calculator”, spune şugubăţ Mihai. Anul acesta, la Oradea, cei doi au obţinut titlul de vicecampioni ai României, iar săptămâna trecută, la Cluj, au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, la Cupa României, la secţiunea latino open, categoria 6-9 ani.

Concurent şi antrenor în acelaşi timp

„Pentru noi, dansul sportiv este o artă pentru care depunem mult suflet. Faptul că suntem antrenaţi şi de Alexandru şi Bogdan Runceanu, fiii doameni profesoare, ne motivează şi mai mult. La Timişoara, Alexandru, antrenorul nostru, a fost şi concurent. El a dansat cu partenera lui, Crina Bulteanu, din Piteşti şi s-a clasat pe locul VI la finala latino open, categoria 19-35 de ani. Noi l-am încurajat dar am şi primit încurajări de la antrenorul nostru”, a spus Liana. Ultima „redută” pe care perechea de dansatori vâlceni trebuie să o cucerească este Campionatul pe clase, de la Cluj, din 8 noiembrie.

image

Federaţia dă OK

La Maribor-Slovenia, competiţie care are loc în perioada 4-6 decembrie, vor participa cei mai buni dansatori sportivi ai României. Ok-ul participării este fi dat de Federaţia Naţională de Dans Sportiv, perechea dansatorilor vâlcenii îndeplinind condiţiile înscrierii. Costurile deplasării sunt suportate de participanţi.
„Pentru noi, dansul sportiv este o artă pentru care depunem mult suflet”. Liana Muşoiu, dansatoare

Mai citeşte pe aceeasi temă: O pereche de dansatori sportivi valceni a cucerit inimile bulgarilor

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite