Râmnicu Vâlcea: Elena Cuculici a obţinut premiul de popularitate la Mamaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Elena Cuculici a obţinut premiul de popularitate la Mamaia
Râmnicu Vâlcea: Elena Cuculici a obţinut premiul de popularitate la Mamaia

      Muzica populară e viaţa ei. A participat la multe concursuri de gen, dar cu premiul de popularitate de la Mamaia se mândreşte cel mai mult. 

 

     Elena Cuculici a cântat prima dată la o serbare, când era în clasa a IV-a. Îşi aminteşte că de mică era o fire băieţoasă şi îi plăcea să joace fotbal cu băieţii din zona ei. „Aveam o colegă care cânta foarte frumos. Ea m-a ambiţionat şi pe mine. Am zis că dacă ea poate să cântea aşa eu de ce să nu pot. Am învăţat două piese pe care le-am cântat la serbarea respectivă şi toţi au fost uimiţi că am o voce foarte frumoasă”, povesteşte Elena. În familia studentei nu a mai cântat nimeni. Elena mai am un frate mai mic care e în clasa a VIII-a, dar el e pasionat de matematică şi informatică. În clasele V- VIII, Elena a cunoscut-o pe profesoara de muzică, Maria Toană –Burugă, cea care se ocupă de grupul Folcloric Izvoraşul din Creţeni, care a ajutat-o foarte mult în cariera ei muzicală. „Muzica populară e viaţa mea. Dacă nu am muzică şi am ceva de lucru nu pot să fac ce îmi propun. Învăţ tot cu muzică. Cânt şi câte şase ore pe zi când sunt la facultate. Acasă lălăi tot timpul că, mama îmi tot zice că iară cânt”, spune Elena. În paralel cu muzica, în clasele V-VIII, tânăra a făcut şi atletism de performanţă. În cei patru ani, în care a făcut atletism, Elena a fost campioană naţională la săritura în lungime, aruncarea cu mingea de oină, viteză şi rezistenţă, la numeroase concursuri. Pe lângă atletism a urmat o scurtă perioadă de timp şi cursuri de karate şi teatru. „Ajunsesem să plec de acasă dimineaţa la ora 06.00 şi să ajung seara la ora 22.00. Făceam antrenamente la atletism, pregătire la muzică, cursuri de teatru şi karate. Nu m-au mai lăsat părinţii pentru că ajunsesem să dorm doar câteva ore pe noape şi am renunţat la teatru şi la karate”, declară studenta.

A participat la Mamaia şi anul acesta

După ce a terminat clasa a VIII-a, Elenei i-a fost foarte greu să aleagă între sport şi muzică. „Nu ştiam către ce să mă îndrept. Îmi doream să fac şi muzică, dar şi sport. Mi-a fost greu să renunţ la una din ele. Până la urmă am ales muzica”, îşi aminteşte Elena. Tânăra a participat la zeci de concursuri de muzică populară şi a obţinut numeroase premii. „Unul din cele mai importante premii obţinute a fost, în 2008, la Festivalul Naţional al Cântecului şi Dansului Popular Românesc Mamaia. Am luat Premiul de Popularitate. Am cântat două melodii: doina «Codrule, codrule frate» şi sârba «Eu pe deal neica pe vale». Nu mă aşteptam la un asemenea premiu, mai ales că a fost prima dată când am participat la acest festival”, spune Elena. Şi anul acesta Elena a participat la festival cu doina „În vale la noi la Olt” şi sârba „La izvor e horă mare”. Ea a cântat, pe 28 august, dar anul acesta nu a obţinut nici un premiu. Ca şi anul trecut, ea a fost pregătită de profesoara Maria Toană –Burugă. Îi place foarte mult muzica Mariei Lătăreţu şi Mariei Apostol.

ce-i place

Să conduc maşina foarte mult, să călătoresc, să înot şi să fac cât mai multă mişcare. Sincer din toat cel mai mult îmi place să cânt.

ce nu-i place

Manelele, nepunctualitatea şi sunt dezamăgită de incorectitudinea care se face la concursuri în general. Nu îmi place să mânânc şi mi se pare o grijă în plus. Eu mănânc doar cât să trăiesc.

 

Întrebări şi răspunsuri

Ce premii importante mai ai de la concursurile de muzică populară?

E.C. :  Am mai obţinut locurile I,  la concursul naţional din Harghita „Pe Plaiurile Varvigiului” în 2005 şi la festivalul naţional „Cântecele Oltului”, în 2007. Am luat şi locul II la „Ora populară”, de pe TVR 2. 

Cânţi la nunţi şi botezuri?

E.C.:  Lumea mă cheamă dar nu mă duc pentru că e fum de ţigară şi nu vreau să îmi stric vocea. Am fost la petreceri la rude, prieteni şi lor le cânt.

profil


NĂSCUTĂ – 25 septembrie 1989, Drăgăşani, judeţul Vâlcea
STUDII -  Anul III la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, Secţia Pedagogie Muzicală şi anul II la Universitatea Spiru Haret Bucureşti, Secţia Geografie-Turism
IDEALURI – Să lucreze în televiziune şi să joace într-un film

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite