Râmnicu Vâlcea: Criză de personal la Serviciul Judeţean de Ambulanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza pensionărilor, dar şi pentru că mai multe posturi sunt blocate Ambulanţa duce lipsă de personal. În prezent, în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Vâlcea sunt cu 37 de persoane mai puţin decât prevede organigrama.

Ambulanţierii vâlceni se confruntă în această perioadă cu lipsa personalului medical. Problemele au început la sfârşitul anului trecut când s-au pensionat mai multe cadre medicale din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă. „În prezent, la SJA sunt cu 37 de persoane mai puţin decât prevede organigrama", precizează Ilie Fârtat, purtătorul de cuvânt al SJA Vâlcea. Acesta spune că sunt cu 17 asistenţi mai puţin, cu 14 ambulanţieri şi 6 medici. „Parctic nu am mai putut face angajări pentru că avem posturile blocate. Ne-au deblocat şase posturi de medici pe care le-am scos la concurs, însă nu s-a prezentat nimeni", completează Ilie Fârtat. Din cauza deficitului de personal, a scăzut şi numărul de echipaje medicale. „Faţă de anul trecut, când aveam 11 echipaje pe tură, acum am ajuns la opt", spune Ilie Fârtat.


Urgenţele, clasificate după timpul de aşteptare


Din cauza lipsei personalului, cel mai mult au de suferit oamenii bolnavi care atunci când solicită ajutorul ambulanţei, au de aştepat până să îl primească. „Chiar dacă se face un triaj performant, datorită medicului coordonator şi sistemului integrat 112 ce aduce promptitudinea maximă la solicitările de gradul 0 şi 1, cazurile cronice care pot suporta amânare, aşteaptă", mai spune Ilie Fârtat. Şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea spune că a solicitat Ministerului Sănătăţii scoaterea la concurs a câtorva posturi de asistent medical prin Ordonanţa 34, însă deocamdată nu are niciun rezultat. „Da, au o lipsă oarecare de personal. Am făcut demersuri la Ministerul Sănătăţii să se scoată posturi de asistenţi medicali şi pentru Drăgăşani la concurs, pentru că acolo este o altă problemă. Am solicitat posturile acestea conform Ordonanţei 34", afirmă Maria Murăruş, directorul DSP Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite