Râmnicu Vâlcea: Portret: Cristina Marin, psihologul atent la educaţia copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De şapte ani lucrează la organizaţia World Vision, unde s-a implicat în foarte multe proiecte. Copiii reprezintă prioritatea sa şi îi ajută să crească într-o lume mai bună.

Fire sensibilă la problemele de orice natură ale copiilor, psihologul Cristina Marin spune că dintotdeauna şi-a dorit să îi poată ajuta pe micuţi. „De aceea am ales şi această meserie, pentru că vreau să mă implic în rezolvarea problemelor copiilor", povesteşte tânăra. De aproape şapte ani, Cristina lucrează în cadrul organizaţiei World Vision, unde este coordonatorul sectorului de sănătate. „Primul proiect la care am lucrat a fost «Copiii României» şi se punea accentul pe pervenirea abandonului copiilor", povesteşte psihologul. A urmat apoi, coordonarea proiectului „Intervenţie timpurie la copiii cu dizabilităţi". „Copiii cu nevoi speciale, îngrijiţi în familie, constituie o majoritate covârşitoare. Ei nu au acces la servicii de recuperare de la o vârstă mică, mai ales cei din mediul rural, unde a avea un copil cu nevoi speciale continuă de cele mai multe ori să pună un stigmat asupra familiei. Acest lucru, diminuează şansele de recuperare ale copilului şi accesul la învăţământul de masă", adaugă psihologul Cristina Marin.


Implicare totală în viaţa copiilor


Tânăra povesteşte că munca la acest proiect nu a fost una uşoară, dar a reuşit să deschidă un nou drum, noi oportunităţi copiilor cu dizabilităţi, dar şi părinţilor acestora. „S-a creat primul centru din Vâlcea pentru aceşti micuţi, iar părinţii au înţeles cât de important este să se implice şi să lucreze cu micuţii lor de la o vârstă cât mai fragedă. Am lucrat cu o echipă minunată, iar eforturile noastre s-au văzut apoi din plin", adaugă Cristina. În cadrul organizaţiei World Vision, Cristina s-a ocupat şi de alte proiecte la fel de importante ce i-au adus multe satisfacţii. Atunci când timpul liber îi permite, tânăra adoră să meargă la teatru sau la concertele de muzică simfonică.


Întrebări şi răspunsuri


Ce le recomandaţi copiilor cu care intraţi în dialog?

„Întotdeauna le vorbesc cu mare drag şi le recomand să urmeze un stil de viaţă sănătos, să fie atenţi la alimentele pe care le consumă şi să urmeze atent regulile de igienă. Copiii trebuie formaţi şi educaţi încă de mici, pentru ca ulterior, să aibă o viaţă frumoasă şi echilibrată".


Care sunt metodele pe care le preferaţi în munca desfăşurată cu cei mici?

„În toate cele 15 comunităţi vâlcene în care organnizaţia are reprezentanţi, se face o educaţie non formală, prin joc şi creaţie. Sunt metodele cele mai îndrăgite de copii pentru că totul se face pe înţelesul lor: piese de teatru şi discuţii la care participă cadre medicale şi profesori".

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite