Cristian Ionică îmbină folclorul cu brekdance-ul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Ionică
Cristian Ionică

 Promovează folclorul din zona Olteniei, de câţiva ani, în turneele pe care le are în străinătate. Are şi propria trupă de brekdance.

profil


NĂSCUT - 16 octombrie 1991, în municipiul Drăgăşani, judeţul Vâlcea.


STUDII - Elev în clasa a XII-a, la Liceul de Artă, specializarea muzică.


IDEALURI - Să urmeze Conservatorul la Bucureşti.

  Cristian Ionică cântă toate genurile muzicale, canto, populară, clasică şi uşoară. Cel mai mult s-a axat pe muzica populară. „De mic mi-a plăcut să cânt. Aveam câţiva anişori când am început cu muzica. Trebuie să îi mulţumesc mamei mele pentru că ea m-a ajutat să mă formez în acest domeniu. Văzând că tot cânt, a hotărât să mă dea la un liceu de muzică ca să mă specializez şi să reuşesc să îmi fac o carieră", povesteşte Cristian. Elevul face muzică cu profesoara Doina Chiţan. A participat la numeroase concursuri şi festivaluri de muzică populară. A obţinut locul I la Festivalul Dobroge Mândră Grădină; locul II la Festivalul Lăutarul şi locul I la Festivalul Ilie Zugrăvescu. „Eu cânt muzică populară din zona Olteniei. Am un singur interpret preferat pe Liviu Vasilică. Îmi place mult felul cum cânta, cum gesticula şi prezenţa scenică. El a fost şi rămâne un mare interpret de muzică populară", spune Cristian.


 A înfiinţat trupa de breakdance Thunder Crew


  A fost în turnee în Austria, Italia, Franţa şi Germania. Peste tot a cântat muzică populară, dar şi uşoară. În turnee a fost cu profesori şi elevi din cadrul Liceului de Artă şi a cântat la străini şi în comunităţile de români. „Publicul din Austria mi-a plăcut foarte mult. Ne-a primit cu o căldură aparte. În Austria am avut şi un program mai relaxat să zic aşa şi am făcut şi breakdance" , povesteşte elevul. Cristian Ionică nu e pasionat doar de muzica populară, ci şi de breakdance. „Am propria mea trupă de breakdance «Thunder Crew»", a declarat elevul. Cristian Ionică a înfiinţat trupa în urmă cu cinci ani. „Pe atunci făceam toate nebuniile din lume. Era moartea mea să fac sporturi extreme. Am mers în mâini de la vârsta de cinci ani. Am considerat asta un talent şi ca să nu îl irosesc am decis să îmi fac o trupă de breakdance", povesteşte Cristian. Elevul e şi instructorul trupei. Cu trupa Thunder Crew a prezentat spectacole la baluri şi diferite spectacole în municipiul Râmnicu Vâlcea şi în afară, în Franţa, Austria şi Germania. „Iniţial în trupă suntem 17, dar profesionişti suntem şapte care evoluăm cel mai des şi facem coregrafia împreună. De la vârsta de cinci ani, până acum nu mi-am rupt nimic. Înainte de a face orice mişcare trebuie să gândeşti în primul rând", mărturiseşte elevul. Cristian Ionică va continua cu brekdance-ul, pentru că îi place foarte mult şi îl va practica în paralel cu muzica.


ce-i place


Dansul acrobatic pe care îl practică de la vârsta de cinci ani, sportul de orice fel şi turneele în străinătate. Iubeşte natura şi apreciază oamenii cu suflet bun.


ce nu-i place


Violenţa împotriva femeilor, mâncarea italiană, minciuna, vulgaritatea. Nu îi plac persoanele care nu sunt punctuale şi nu se ţin de cuvânt atunci când promit ceva.


Întrebări şi răspunsuri


Câte costume populare ai acasă?


C. I.:  Am 20 de costume şi mama se ocupă de îngrijirea lor. Tot ea a fost cea care mi-a făcut rost de ele. Costumele sunt compuse din pantalon alb din pânză, ori pantalon din lână, cămaşă din pânză cu motive florale, căciulă din astrahan şi vestă din lână.


Pe unde mai cânţi?


C.I. : Cânt muzică populară în Taraful Muguraşul al Liceului de Artă, dirijat de domnul profesor Petrică Sima. În formaţie cânt cu vocea şi din când în când şi la cobză. Ştiu să cânt şi la pian, iar profesor la acest instrument e Raluca Bogdan.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite