Râmnicu Vâlcea: Cristian Ion Ionică, rapsodul pasionat de breakdance

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Cristian Ion Ionică, rapsodul pasionat de breakdance
Râmnicu Vâlcea: Cristian Ion Ionică, rapsodul pasionat de breakdance

A cântat şi dansat în Austria, Germania, Franţa, Italia dar spune că nu oboseşte niciodată iar ca să-şi consume excesul de adrenalină şi-a înfiinţat o trupă de breakdance, unde este instructor.

De mic copil, lui Cristian Ionică i-a păcut să cânte. „Mai cânta şi mama la noi în familie, dar niciodată nu a ajuns la performanţe. Eu la vârsta de şapte ani m-am urcat pentru prima dată pe o scenă. Se întâmpla asta la Căminul Cultural din Voiceşti, unde am cântat la Ilie Zugrăvescu, melodia «Didă dragă» Am fost aşa de emoţionat până să urc pe scenă, că în momentul când am început să cânt am simţit că nu mă mai pot opri”, povesteşte tânărul rapsod. Artist complet, Ionică a colindat ţara în lung şi-n lat, cântând fie cu orchestra „Rapsodia vâlceană”, fie ca membru compoment al Ansamblului „Strugurelu”, din Drăgăşani sau „Haiducii din Amărăşti”. „Anul trecut am cântat vienezilor, în Austria, melodiile «Fir-ai tu să fii de murg» şi «De-aş avea fântână-n curte» şi au fost foarte receptivi, primindu-le cu multă bucurie. Melodii populare româneşti am interpretat şi în Germania, iar în Italia şi Franţa am fost cu dansurile populare”, povesteşte, cu devinvoltură, Cristian.

„Simt că nu obosesc niciodată”

Uşuriţa cu care cântă şi dansează îl fac pe tânărul rapsod o fire extrem de agreabilă în faţa asistenţei. „Dacă am o pauză ca să nu mă plictisesc, eu cânt. Melodiile pe care le interpretez au fost culese de regretatul profesor, dirijorul Marin Brânaru, un vâlcean a cărui pasiune pentru tot ceea ce înseamnă folclorul autentic a fost una fără margini. Înainte de a trece în nefiinţă, profesorul a cerut ca orga sa să-mi fie dată mie”, povesteşte Cristian. Dincolo de muzică, tânărul rapsod a închiriat o sală în Râmnicu Vâlcea şi împreună cu fratele lui mai mare, Gigi, iniţiază tinerii în brekdance. „Eu sunt şi instructor de breakdance şi crede-mă că aşa simt că-mi consum adrenalina. Cu tot efotul depus, simt că nu obosesc niciodată şi mereu sunt în formă. La primul nostru spectacol dat în parcul Batca, din Drăgăşani, tinerii care au venit să ne vadă ne-au apreciat foarte mult. Acum vom fi invitaţi la discoteca din Pleşoiu-Olt, unde vom da o reprezentaţie. Alteori ne antrenăm pe Dealul Capela”, spune Cristian.

Cânta de când era de-o şchioapă


Tânărul dansator se pregăteşte să scoată şi un album de muzică populară. Cu Ansamblul Plaiurile Oltului a înregistrat deja mai multe meledii şi urmează doar să suprapună vocea pe muzică. „Ştii, mama mi-a spus că atunci când eram mic şi atunci când plângeam, eu de fapt... cântam”, glumeşte tânârul. Cristi este şi unul dintre „Haiducii de la Amărăşti”, ansamblu de suflet de care speră să nu se despartă niciodată, muzica şi dansul însemnând un mod de a trăi frumos şi a-i face şi pe alţi să guste din bucuriile vieţii. „Fiore jovială, Cristi este mereu zâmbăreţ că uneori am impresia că râde ori de câte ori eu vorbesc serios, dar, în realitate, este profund în tot ceea ce face”, ne-a spus mama sa.

Profil
Născut. 16 octombrie 1991, la Drăgăşani
Studii. Elev clas. a XI-a la Liceul de Artă din Râmnicu Vâlcea
Idealuri. Vrea să facă cât mai multă lume fericită prin muzica lui

Întrebări şi răspunsuri

Cine crezi că sunt cei care ascultă muzica ta?

În primul rând, muzica populară este ascultată cel mai mult de persoanele ceva mai în vârstă. În schimb, muzica uşoară este pe placul celor mai tineri, iar tot din această categorie sunt şi cei care sunt pasionaţi de dansul acrobatic.

Care sunt idolii tăi în muzica populară şi uşoară?

Eu cânt cu preponderenţă muzică populară oltenească. Unul dintre cântăreţii preferaţi de muzică populară este Liviu Vasilică, care are un accent deosebit dar şi orchestraţia aparte. În muzica uşoară îl admir de Marcel Pavel. Colegii de liceu îmi spun chiar „Liviu Vasilică”.

Ce-i place
„Dincolo de pasiunea pentru cântec, brekdansul este modul prin care îmi consum adrenalina şi o fac cu foarte multă plăcere. Acum îmi «face cu ochiul marea” şi peste câteva zile voi pleca să mă relaxez pe plajă”.

Ce nu-i place
„Dezavuez foarte tare violenţa de orice fel. Fie ea fizică sau verbală. Nu aş vrea să mă văd pus în situaţia să văd un bărbat care loveşte o femeie. În altă ordine de idei nu-mi plac mâncărurile italieneşti, pe bază de paste făinoase”.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite