Craterul din Buneşti se lărgeşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa în care locuia familia Ene s-a dărâmat pe jumătate
Casa în care locuia familia Ene s-a dărâmat pe jumătate

Gospodăria familiei Ene din satul Titireci, comuna vâlceană Buneşti, este în permanentă monitorizare după ce, sâmbătă dimineaţă, oamenii s-au trezit cu un crater adânc de 18 metri în curtea casei.

„Astăzi (ieri, n.r.) s-a constatat o evoluţie lentă de lărgire a craterului. Una din cele două locuinţe ale familiei Ene a fost afectată de prăbuşirea terenului, în mijlocul curţii formându-se o groapă cu un diametru de circa 10 metri, şi adâncă de aproximativ 18 metri. Pompierii militari monitorizează în permanenţă zona", a declarat plutonierul Octavian Fulger, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea. Duminică dimineaţa s-a mai prăbuşit un zid al casei, dar restul construcţiei este încă în picioare. Pentru a reuşi să stabilizeze zona, autorităţile judeţului au cerut ajutorul unui geolog. El a cerut să se aducă mai multe basculante cu piatră de râu pentru a astupa craterul. Rămâne însă problema saramurii care este în crater şi va trebui scoasă. În plus, autorităţile nu dispun nici de fondurile necesare pentru achiziţionarea pietrei, adică 40.000 de lei.

Astăzi, la ora 10.00, se întruneşte Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă care va discuta situaţia. Pompierii ajutaţi şi de localnici au salvat, sâmbătă, bunurile din interiorul locuinţei, cereale şi haine. Ilinca Ene (67 de ani) şi fiul ei, Ion (41 de ani), locuiesc acum la rudele lor din sat, unde au mutat şi agoniseala salvată.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite