FOTO/VIDEO Oltenii petrec în stradă un Revelion amuţit de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CRBL va fi alături de craioveni în noaptea dintre ani.
CRBL va fi alături de craioveni în noaptea dintre ani.

La Slatina, Târgu-Jiu, Vâlcea şi Severin nu se organizează concerte de Anul Nou. Edilii din Bănie au renunţat şi ei la vedetele din import şi aduc un artist autohton să le cânte craiovenilor în noaptea dintre ani.

Vremurile când, de Revelion, pe scenele amplasate în centrul municipiilor reşedinţă de judeţ din Oltenia urcau artişti de renume internaţional au apus. Anul acesta, autorităţile locale n-au mai avut bani pentru a aduce trupe celebre, pregătind manifestări modeste.

Slatina: Al doilea an fără Revelion

La fel ca şi în 2009, în Slatina nu se anunţă niciun concert pentru noaptea dintre ani. Edilii au alocat pentru sărbători 70.000 de lei, bani care au fost deja cheltuiţi pe cadouri pentru micuţi şi amenajarea Orăşelului Copiilor. Revelionul a fost organizat ultima dată de administraţia locală în 2008, însă numai pentru pensionari. În 2007 municipalitatea a adus la Slatina formaţia ABBA.  (Mirela Ogea)

Râmnicu-Vâlcea: Spectacol cu copii

Primăria Râmnicu-Vâlcea nu a decis încă dacă va chema vreo trupă care să cânte de Revelion, depinzând de eventualii sponsori dacă în oraş va fi organizat vreun spectacol. Autorităţile au anunţat doar că vor amenaja o miniscenă unde vor cânta şi dansa copii talentaţi din Râmnic.(Dorel Ţîrcomnicu)

Grupa mică de balet „Arlechino

Trupa de balet din Valcea

Târgu-Jiu: Le cântă Doina Gorjului

Un Revelion de criză se pregăteşte şi la Târgu-Jiu. În Piaţa Prefecturii va avea loc doar un spectacol al Ansamblului Doina Gorjului, urmat de  tradiţionalul foc de artificii, care va dura 20 de minute. Edilii recunosc că nu aveau fonduri pentru o manifestare de amploare, însă susţin că, din cauza frigului, numărul celor care vor veni să petreacă noaptea dintre ani în centru va fi, oricum, mic. (Oana Popescu)

Ansamblul „Doina Gorjului

image

Severin: Se caută finanţare

La fel de modest ar putea fi şi Revelionul severinenilor. Primăria încă nu a stabilit dacă îşi permite să plătească o formaţie care să concerteze pe 31 decembrie. În schimb, edilii l-au chemat pe data de 14 decembrie pe Feugo să le cânte mehedinţenilor. (Cătălin Căruntu)

Craiova: CRBL, în concert

Pentru spectacolul din noaptea de Revelion, edilii din Bănie au avut de ales între CRBL şi Play&Win, optând în cele din urmă pentru artistul pop din trupa Simplu. Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, craiovenii vor avea parte şi de un foc de artifi cii. Anul trecut, atmosfera a fost animată de trupa Smokie, iar în 2008 în Bănie a venit să concerteze Bonnie Tyler.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite