Râmnicu Vâlcea: (GALERIE FOTO) Micile pirande s-au distrat la concursul de miss de la Costeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: (GALERIE FOTO) Micile pirande s-au distrat la concursul de miss de la Costeşti
Râmnicu Vâlcea: (GALERIE FOTO) Micile pirande s-au distrat la concursul de miss de la Costeşti

Mahmudele, fuste lungi şi înflorate, mâncare din belşug şi maşini ultra-luxoase, reţeta sărbătorii rromilor. Rromii au demonstrat aseară la Costeşti că pentru ei criza financiară nu există. Aproximativ 5000 de persoane s-au adunat ieri în poiana din apropierea mânăstirii de la Bistriţa, ca în fiecare an, pentru a petrece în stil mare.

După plecare preşedintelui Traian Băsescu, evenimentele serii au fost concertele live organizate de rromii mai înstăriţi, dar şi concursurile de Miss Piranda 2009. În timp ce zeci de personae dansau pe muzica artistei Prinţesei de aur, de partea cealaltă a dealului se premiau cele mai bune dansatoare care şi-au etalat talentele în faţa privitorilor. De la cel mai mic “puradel” până la cea mai bătrână “pirandă”, toţi au dansat pe scenă pentru premiile în bani puse în joc. Raluca din Sibiu a luat primul loc şi a câştigat 300 de lei, dar şi o excursie în Antalya, în timp ce restul participanţilor de la categoria sa de vârstă au fost clasaţi pe locul secund, primind câte 100 de lei. La eveniment au participat şi băieţi, cu vâste cuprinse între 18 şi 20 de ani, care au dansat pe manele dar şi pe muzică ţigănească pentru a impresiona pe tinerele ce îi urmăreau de lângă scenă.

Tradiţie de 30 de ani


Conform tradiţiei, întâlnirea de la Costeşti este mai veche de trei decenii, când un bulibaşă bătrân şi bolnav din Gorj s-a rugat la moaştele Sântului Gheorghe Decapolitul, care se afla la Mânăstirea Bistriţa din zonă, să îi ierte păcatele şi să moară. Legenda spune că după ce a ieşit pe poarta mânăstirii, bătrânul a murit. “Eu vin cu familia mea de 15 ani aici. Dimineaţa ne-am rugat la moaştele de la Biserică, după care am venit pe această pajişte unde am făcut grătare şi ascultăm muzică. În familia mea sunt aproape 20 de persoane, ne simţim foarte bine aici” a spus Marcel Ştefan, tată a opt copii.

Aflaţi ce manelist a cântat aseară la festivalul rromilor de la Costeşti în ediţia tipărită a "Adevărului de Seară"

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite