Copiii săraci sunt ajutaţi să nu abandoneze şcoala

0
Publicat:
Ultima actualizare:

AJUTOR. Beneficiarii acestui proiect sunt 30 de preşcolari, 80 de elevi şi 50 de părinţi. Proiectul „Şcoala este temelia viitorului tău! Nu renunţa la ea" derulat de Şcoala Nr.8 din Râmnicu Vâlcea va continua să funcţioneze.

Această acţiune are ca obiectiv prevenirea părăsirii timpurii a şcolii şi creşterea accesului la educaţie a preşcolarilor şi şcolarilor cu vârste între 5-15 ani din comunitatea Colonie-Nuci, comunitate dezavantajată socio-economic. „Proiectul are valoarea de 1.510.111 lei, iar co-finanţarea de 2% e asigurată de Primăria Râmnicului", a precizat profesoara Consuela Păuşescu, asistent manager al proiectului. Prin intermediul acestui proiect se doreşte îmbunătăţirea condiţiilor educaţionale din grădiniţă şi şcoală, şi ameliorarea fenomenului de abandon şcolar. „În toată perioada derulării proiectului, numărul absenţelor elevilor a fost mai mic decât în perioadele precedente ,frecvenţa la orele de curs s-a îmbunătăţit, apropiindu-se de 90%, iar rezultatele la învăţătură la unii elevi au fost mai bune, datorită pregătirii suplimentare şi a efectuării temelor sub supravegherea instructorilor şcolari în cadrul Programului «Şcoala de după-amiază»", a declarat Mihăescu Constantin, directorul Şcolii Nr. 8 din Râmnicu Vâlcea. Beneficiarii acestei acţiuni sunt 30 de preşcolari, 80 de elevi şi 50 de părinţi.


Hrană şi alimente, ajutor pentru elevi


„Aceştia trăiesc în condiţii precare de locuit şi igienă, bordee, unele lipsite de utilităţi. Aceste familii au resurse financiare reduse, ele provenind din colectarea de fier vechi, seminţe de dovleac şi de floarea- soarelui, vânzarea itinerantă de obiecte de plastic şi de uz casnic", completează Mihăescu Constantin. Pentru a veni în sprijinul lor, pe lângă activităţile educative, proiectul şi-a propus să intervină şi cu câteva măsuri de asistenţă economică. „Astfel, în cadrul principalelor activităţi remedial-educative-„Şcoala de după-amiază" şi „Grădiniţa de vară", s-a acordat sprijin financiar pentru copiii participanţi, constând în treninguri, rechizite, hrană caldă şi rece, pentru fiecare din cei 110 copii implicaţi", a spus Consuela Păuşescu. Tocmai pentru ca aceşti copii să aibă parte de condiţii de viaţă decente, s-a prelungit durata de implementare a proiectului de la 16 luni, cât este în prezent, până la perioada maximă de 24 luni.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite