Râmnicu Vâlcea:Cremele solare şi băuturile răcoritoare, în atenţia comisarilor de la Protecţia Consumatorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea:Cremele solare şi băuturile răcoritoare, în atenţia comisarilor de la Protecţia Consumatorului
Râmnicu Vâlcea:Cremele solare şi băuturile răcoritoare, în atenţia comisarilor de la Protecţia Consumatorului

   Mai multe controale au fost efectuate în aceste zile de către angajaţii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Vâlcea. În urma verificărilor au fost date câteva advertismente şi amenzi în valoare de 1000 de lei.

   Printre produsele verificate de comisarii vâlceni s-au aflat şi produsele cosmetice, cremele de prodecţie solară şi autobronzantele. „Pentru că este o perioadă în care majoritatea cetăţenilor merg la mare şi la ştranduri, mulţi folosind crème pentru a se proteja de razele soarelui, am considerat că trebuie să avem în atenţie aceste produse, mai ales că în alte judeţe au fost sesizări privind calitatea cremelor comercializate pe piaţă. Din fericire, la Vâlcea nu am descoperit perobleme, fiind controlaţi cinci agenţi economici la care nu s-au constatat abateri”, a declarat Laura Dinţoi, comisar şef al CJPC Vâlcea. Pentru că suntem în plin sezon estival ştrandurile şi piscinele din judeţ s-au aflat şi ele în atenţia comisarilor de la Protecţia Consumatorilor.

  Parc de distracţii amendat


„Comisarii au verificat modul de prestare a serviciilor de agrement în judeţul Vâlcea. Din cei cinci operatori inspectaţi, unul a fost amendat cu 1000 de lei. Abaterea a fost descoperită la un parc de distracţii, unde nu erau afişate avertismentele de utilizare a instalaţiilor de agrement la carusel si autoscuter”, a completat comisarul-şef Laura Dintoi. De asemenea, controalele efectuate au vizat şi modul în care sunt produse băuturile răcoritoare, cum sunt  comercializate şi etichetate dar şi în ce condiţii sunt păstrate pentru consumatori. „Au fost verificate 16 firme şi 11 agenţi economici. La două firme producătoare şi la unul dintre agenţii comercianţi au fost găsite nereguli. Denumirea sub care se vindea produsul nu era în concordanţa cu ceea ce se fabrica, iar la altă firmă se vindea băutură răcoritoare hipocalorică, utilizarea îndulcitorilor nu se regăsea în denumirea sub care se vindea produsul”, a adăugat Laura Dinţoi. Vâlcenii s-au arătat mulţumiţi de aceste contoale declarând că cei care încalcă normele ar trebui aspru sancţionaţi.„Nu cred că este normal să fim înşelaţi la tot pasul sau să ni se ofere produse de proastă calitate la preţuri foarte mari. Cei de la Protecţia Consumatorului ar trebuie să meargă mai des în astfel de controale”, a declarat Mirabela Neacşu, din Râmnicu Vâlcea.   

Casetă declaraţie :
„Comercializau băuturi răcoritoare hipocalorice, iar utilizarea îndulcitorilor nu se regăsea în denumirea sub care se vindea produsul”, Laura Dinţoi.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite