Râmnicu Vâlcea: Consiliul Judeţean nu vrea să preia Maternitatea cu datorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie (SOG) Vâlcea are datorii de trei milioane lei către furnizori. Pentru a scoate spitalul din criză DSP şi alte instituţii cu atribuţii în domeniul medical au făcut un raport şi l-a trimis la Ministerul Sănătăţii.

Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea împreună cu Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi alte instituţii cu atribuţii medicale au făcut o analiză la SOG Vâlcea pentru a vedea cum poate să iasă spitalul din criza financiară. „Noi am propus trei soluţii şi am trimis raportul la Ministerul Sănătăţii şi la Guvern pentru a se lua o decizie care să pună capăt problemelor financiare", a declarat Ion Câlea, preşedintele CJ Vâlcea. Prima propunere e ca Maternitatea să fie preluată de CJ, potrivit legii descentralizării, dar fără datorii. A doua variantă e ca unitatea să fie transformată în spital municipal, prin hotărâre de Guvern. A treia variantă presupune unificarea SOG cu Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vâlcea, tot prin hotărâre de Guvern şi trecerea unităţii în administrarea CJ.


Datorii de trei milioane de lei


Finanţarea SOG revine în totalitate MS prin decontarea serviciilor contractate cu Casa de Asigurări de Sănătate. În ultimii doi ani serviciile realizate nu au putut acoperi toate cheltuielile spitalului şi s-a ajuns la datorii. „Avem datorii la apă, căldură, mâncare şi medicamente în valoare de trei milioane lei. Situaţia e foarte gravă pentru că am ajuns la fundul sacului. Problema e că până acum nu a fost nimeni interesat de situaţia noastră", spune Marian Stoica, managerul general al SOG. Tot acesta a precizat că, descentralizarea nu este o idee rea şi că în acest fel poate fi salvat spitalul. Anul trecut CJ i-a alocat Maternităţii din bugetul judeţului 400.000 lei pentru acoperirea unor cheltuieli administrative.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite