Râmnicu Vâlcea: Colegiul Lahovari, în pericol de a pierde finanţarea de patru milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 4 milioane de euro stau pe muchie de cuţit din cauza a 4000 de lei calculaţi greşit. Este a doua oară când liceul este la un pas de a pierde finanţarea. De această dată documentaţia a fost respinsă din cauza unor cheltuieli în plus.

Mingile pentru terenul de baschet şi dotările laboratorului de chimie de la Colegiul Naţional Alexandru Lahovari, în valoare de 4170 de lei au fost nodul în papură găsit de cei de la Agenţia Pentru Dezvoltare Regională (ADR) Craiova. „Ne-au întors documentaţia. Ieri (n.r. luni) ne-am trezit cu hartiile înapoi pentru a fi refăcute. Specialiştii noştri au trecut ca şi cheltuieli eligibile dotările sălii de sport şi cele ale laboratorului de chimie. De la Craiova ni s-a spus că nu sunt eligibile la finanţare şi trebuie suportate de noi. Asta cu patru zile înainte de semarea contractului", explică Romeo Rădulescu, primarul interimar al Râmnicului. El spune că până vineri trebuie revizuită documentaţia, iar calculele trebuie refăcute exact după recomandările celor de la Craiova. „Până la sfârşitul săptămânii trebuie să semnăm contractul, asta înseamnă că funcţionarii primăriei au doar câteva zile pentru a pune totul la punct. Noi ai reuşit ca într-o sedinţă de Consiliu Local extraordinară să dăm undă verde acestor modificări, ce se puteau face doar cu o hotărâre de CL", mai explică primarul interimar.


Două cuvinte lipsă, motiv de refuz


Povestea respingerii documentaţiei de finanţare pentru Colegiul Naţional Alexandru Lahovari este una cu repetiţie. În vară, două cuvinte lipsă din o hotărâre de consiliu local necesară documentelor depuse la ADR au fost de ajuns pentru a relua întreaga procedură de evaluare a proiectului. Atunci autorităţile de la Râmnicu Vâlcea au fost la un pas de a rata înscrierea în programul ce finanţează reabilitarea clădirii liceului. În total se aşteaptă ca liceul să primească 3,9 milioane de euro pentru modernizări şi dotări la standarde europene. Din aceeaşi bani se va lucra şi la structura de rezistenţă a clădirii, una dintre cele mai vechi din oraş.


Funcţionarii primăriei au doar câteva zile pentru a pune totul la punct", Romeo Rădulescu, primar interimar.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite