Râmnicu Vâlcea: Cofinanţare de jumătate de milion de euro pentru apă şi canal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Râmnicului va subţia din bugetul firav al oraşului pentru susţinerea proiectului. Peste 32 de milioane de euro vor fi investiţi în sistemul de apă şi canal din municipiu. Râmnicul ia partea leului în cadrul unei finanţări totale de 90 de milioane de euro.

Râmnicu Vâlcea a primit partea leului în proiectul de finanţare a reabilitării sistemului de apă şi canal din judeţ. Peste 32 de milioane de euro vor fi investiţi în acest proiect însă edilii vor trebui să scoată din buget, în cel mai scurt timp, cofinanţarea necesară accesări acestor foduri. O jumătate de milion de euro din bugetul încă neaprobat al municipiului va intra în cofinanţarea impusă de către Ministerul Mediului, autoritatea prin care se derulează proiectul. Cristian Jianu, director al Apavil, operatorul de apă regional ce va gestiona fondurile de reabilitare susţine că alocarea acestor bani este necesară deoarece Ministerul Mediului a solicitat grăbirea adoptării deciziilor la nivelul administraţiei locale. „Există o notă a Ministerului prin care ni se solicită grăbirea procedurilor, inclusiv alocarea fondurilor ce reprezintă cofinanţarea din partea primăriei din Râmnicu Vâlcea", explică directorul de la Apavil.


Bugetul local nu a fost încă aprobat


Alocarea a celor 500.000 de euro a fost aprobată ieri în şedinţa de consiliu local, cu toate că bugetul local nu a fost încă aprobat, documentul fiind doar în faza de dezbatere publică. „În previziunea bugetară pe anul acesta avem alocate 27 de milioane de lei pentru investiţii şi cofinanţare. Sumele pot fi folosite pentru spijinirea proiectelor cu fonduri europene", explică primarul Romeo Rădulescu. Edilul-şef susţine că reabilitarea infrastructurii de apă şi canal este una din priorităţile administraţiei locale, iar cofinanţarea de jumătate de milion este un efort ce trebuie făcut de municipalitate.


Consiliul Judeţean, partener în proiect

Din cele 32 de milioane de euro, 4,9 milioane reprezintă cheltuieli cu proiectul, finanţate de către Consiliul Judeţean. Restul de 27,6 milioane de lei sunt bani asiguraţi de către Comisia Europeană. Proiectul presupune modernizarea sistemelor de apă şi canal în Râmnicu Vâlcea şi alte şase orase din judeţ.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite