Râmnicu Vâlcea: Cinci magazine "de vise" închise de o comisie a Prefecturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul din magazinele închise de Prefectura
Unul din magazinele închise de Prefectura

Toate magazinele care comercializau produse etnobotanice în Râmnicu Vâlcea au fost închise azi pentru o perioadă de trei luni de o comisie a Prefecturii Vâlcea.

Cinci magazine de vise au activitatea suspendată timp de trei luni după ce o comisie a Prefecturii a efectuat o anchetă timp de câteva zile. "Comisia a constatat că cele 5 magazine aparţin unui număr de 3 societăţi comerciale, la care fiecare dintre instituţiile reprezentate în comisie a găsit nereguli pe care le-a sancţionat conform legislaţiei în vigoare", a declarat Carmen Constantinescu, purtător de cuvânt al Prefecturii Vâlcea .
Potrivit acesteia, în urma controlului a fost confiscată marfa, au fost aplicate amenzi în cuantum de 59 400 lei, s-a dispus suspendarea activităţii pe o perioadă de 3 luni, iar pentru lipsa în gestiune de 49186 lei se va întocmi sesizare penală.


Chiar în perioada în care au fost controlate două dintre magazine, un minor de 16 ani a fost internat în spital, în comă superficială cauzată de inhalarea de substanţe halucinogene, în prezent aflându-se în stare generală bună.

De remarcat posibilitatea ca, în cele trei luni de suspendare a activităţii magazinelor vâlcene ce comercializează produse etnobotanice, să intre în vigoare noua legislaţie care urmăreşte încriminarea comercializării plantelor cu efecte euforice şi halucinogene, cunoscute sub numele de produse" etnobotanice".


Proiectul de lege a fost deja adoptat de către Senatul României în data de 9.11.2009 iar după adoptarea acestuia şi de către Camera Deputaţilor vor fi interzise comercializarea, vânzarea, punerea în vânzare, distribuirea, livrarea produselor etnobotanice din plante, extracte sau combinaţii de plante cu efect halucinogen sau euforic, sub sancţiunea pedepsei cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite