Râmnicu Vâlcea: Cel mai nou parc al oraşului se va numi Antonio Copetti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arhitectul celebru a construit la început de secol multe din clădirile reprezentative ale oraşului. Antonio Copetti este bunicul compozitorului Horia Moculescu, cel care a venit cu ideea ca parcul din faţa Casei Sindicatelor să îi poarte numele.

Parcul amenajat anul trecut în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor odată cu construirea noii clădiri a Teatrului Anton Pann va purta numele unui arhitect italian ce a construit majoritatea clădirilor reprezentative ale oraşului. Iniţiativa a venit din partea compozitorului Horia Moculescu, vâlcean la origine dar şi nepot al arhitectului Antonio Copetti. „Mi-a fost bunic, iar botezarea unui loc public cu numele său este o mare onoare dar şi o recunoaştere a meritelor pe care el le-a avut la constuirea oraşului. Ideea mi-a venit în urmă cu câteva săptămâni şi i-am scris un mail primarului. Mare mi-a fost surprinderea să văd că mi s-a răspuns foarte repede", spune Horia Moculescu, nepotul arthitectului de origine italiană. Potrivit primarului din Râmnicu Vâlcea, proiectul prin care se va acorda o denumirea parcului va fi trecut prin şedinţa de Consiliu Local de la sfârşitul acestei luni pentru a putea fi pus în practică.

image

Horia Moculescu deţine unicul album cu lucrările bunicului său din Râmnicu Vâlcea


Clădiri monument, ridicate de Copetti


Horia Moculescu povesteşte că s-a documentat foarte serios înainte de a propune primăriei din Râmnic această denumire. „Antonio Copetti, tatăl mamei mele, a construit la început de secol Clădirea actualului Colegiu Naţional Alexandru Lahovari, clădirea fostului seminar teologic ce adăposteşte acum Liceul Mircea cel Bătrân dar şi alte clădiri ce astăzi sunt considerate imobile de patrimoniu. A fost şi cel care a proiectat şi extins reţeaia de apă şi canal a oraşului", explică celebrul compozitor. Râmnicenii nu ştiu însă cine este arhitectul de început de secol care a dat oraşului clădirile sale emblematice. „Nu am auzit de Antonio Copetti. Nu e un lucru rău că aşa se va numi parcul, dar ar trebui să scrie undeva, pe o plăcuţă, cine a fost acest om şi ce a făcut pentru oraş", spune Mihai Enache, unul din râmnicenii ce se plimbă zilnic prin parcul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite