Râmnicu Vâlcea: Cauza incendiului de la Blocul S2: Un arc electric la o instalaţie improvizată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Experţii ISU au stabilit cauza de la care a pornit incendiul de la blocul S2 din Ostroveni. Poliţiştii caută acum persoana sau persoanele care vor fi trase la raspundere.

Incendiul de la Blocul S2 din cartierul Ostroveni a fost stins în aproximativ o oră. Astăzi, experţii ISU au stabilit şi cauzele izbucnirii acestuia. Locotenentul-Colonel Nicolae Cornea, prim-adjunctul şefului ISU Vâlcea explică: "Din cercetările preliminarii, efectuate de o comisie mixtă compusă din angajaţi ai ISU, poliţişti şi angajaţi ai Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea, reiese faptul că incendiul a izbucnit în urma producerii unui arc electric la o instalaţie de iluminat improvizată, amplasată în podul blocului. Din fericire nu au existat răniţi, pagubele produse fiind doar de ordin material, valoarea estimativă a acestora fiind apreciată la circa 35.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la aproximativ 1600.000 de lei".

image

Pompierii au reuşit sa impiedice răspândirea flăcărilor şi la alte imobile

Potrivit pompierilor, a ars acoperişul clădirii construit din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafaţă de circa 300 mp., deasupra ambelor scări, precum şi diverse bunuri materiale, elemente de mobilier, câteva miniutilaje de uz gospodăresc, depozitate de locatari în podul blocului, spaţiu pe care aceştia îl amenajaseră ca boxe. De asemenea s-au degradat plăcile de azbociment şi învelitoarea din tablă, traseele de cablu TV, două panouri din policarbonat aflate pe casa scării, precum şi zugrăveala pe anumite porţiuni ale zidurilor apartamentelor de la ultimele două etaje.

image

Incendiul pare a fi fost cauzat de o instalaţie electrică

Poliţiştii încearcă în acest moment să stabilescă cine este responsbil pentru improvizaţia electrică din podul blocului. "Se fac cercetări pentru că se pare că podul era al asociaţiei de proprietari şi îl folosea toată lumea. Urmează să cercetăm daca este o persoană vinovată sau mai multe", spune subcomisarul Emilian Muşulete, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite