Râmnicu Vâlcea: Ioana Catrinel Gogîţă ajută semenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Ioana Catrinel Gogîţă ajută semenii
Râmnicu Vâlcea: Ioana Catrinel Gogîţă ajută semenii

    Acţiunile de voluntariat au ajutat-o să deschidă ochii şi să vadă ce e în jurul ei, dar şi să se maturizeze. S-a ales cu mulţi prieteni şi cu împlinire sufletească.

      Acolo unde „e de muncă sunt şi eu”, aşa îşi începe povestea Ioana Catrinel Gogîţă. Îşi aminteşte cu mândrie de premiul I pe care l-a obţinut la vârsta de trei ani la emisiunea „Tip Top Minitop”. „Am fost cea mai mică dintre concurenţi că, nici nu mă vedeam de ceilalţi participanţi. Am cântat melodia «Fiică de ţărancă» şi am luat locul I”, îşi aminteşte Ioana. În clasa a VIII-a, tânăra a intrat în acţiunile de voluntariat. S-a înscris în Clubul de Voluntariat Interact din Râmnicu Vâlcea. A fost întâi membru aspirant, apoi membru, vicepreşedinte şi preşedinte al culubului până la întâi iulie 2009. „Am aflat de existenţa clubului de la o prietenă. Cum tot timpul mi-a plăcut să fac ceva şi să îi ajut pe alţii am ales să fac voluntariat. Aceste acţiuni m-au ajutat să văd ce e în jurul meu şi să mă maturizez”, declară Ioana. Ca orice activitate nouă, începutul a fost mai greu, dar Ioana s-a obişnuit uşor cu proiectele de la club. „Pe lângă părinţi şi şcoală, clubul a devenit a treia casă pentru mine”, mărturiseşte tânăra.

„Te alegi cu prieteni, te dezvolţi şi ajuţi multă lume”


    Prima acţiune de voluntariat la care a participat a avut loc în şcoliile din Râmnic. „Am avut de realizat nişte teme cu situaţia la zi, legate de droguri, Sida, încălzirea globală şi violenţă. Lucrările realizate le-am prezentat cu clubul, elevilor la ore”, spune Ioana. De când face voluntariat,  a participat la foarte multe acţiuni de binefacere şi multe din ele au fost organizate pentru a veni în sprijnul copiilor bolnavi ai căror părinţi nu aveau bani. „Noi suntem o organizaţie de binefacere care venim în sprijinul celor care au nevoie de noi”, menţionează Ioana. De la întâi iulie 2008 până la întâi iulie 2009, Ioana a fost preşedinta clubului. În această perioadă ea a organizat împreună cu colegii mai multe acţiuni de binefacere: Balul Retro care a avut ca scop strângerea de fonduri pentru renovarea centrului de reabilitare al copiilor autişti; Talent Show, un concurs în cadrul căruia cei mai talentaţi vâlceni au avut ocazia să îşi demonstreze calităţile vocale şi teatrale; un schimb de experienţă cu tineri din America; două acţiuni de ecologizare în Râmnic; plantări de copaci în oraş şi la Nicolae Bălcescu şi s-au oferit cadouri la copiii orfani din centre. Ioana spune că, din păcate copiii care vin din urmă nu sunt interesaţi de voluntariat.  „E greu să găseşti tineri care să facă voluntariat. Mulţi văd voluntariatul ca pe o afacere non-profit. Bănesc nu câştigi nimic din voluntariat, dar sufletesc da. Te alegi cu prieteni, te dezvolţi şi ajuţi multă lume. Observ că în ziua de azi foarte puţini tineri văd ce se întâmplă în jurul lor. Cei care vin din spate nu văd realitatea şi nici nu se implică”, precizează Ioana.
    
ce-i place
„Să fac sport de orice fel, să citesc cărţi de psihologie şi studii despre corpul uman. Îmi place provocarea, să ajut oamenii, să mă implic în tot felul de proiecte, să merg pe munte şi să călătoresc”.

ce nu-i place
„Să fiu criticată pe nedrept. Nu îmi plac oamenii care se bagă în munca mea şi detest faptul că nu pot să mănânc orice din cauza unor probleme de sănătate”.

Întrebări şi răspunsuri

Ce realizări ai pe plan muzical? 
I.C.G: Mi-a plăcut să cânt tot timpul. În clasa a VII-a am scos şi o casetă cu muzică pentru copii „Lună, lună glob de aur” împreună cu o doamnă profesoară de religie şi în clasa a X-a am vrut să înfiinţez şi o trupă dar în urma unor neînţelegeri între colegi s-a rupt tot.


Ce planuri ai pentru viitor?
I.C.G: Vreau să îmi fac o firmă care să aibă succes la nivel internaţional pentru că după facultate nu am de gând să mă întorc în ţară.

profil 
NĂSCUTĂ –  23 iulie 1991, Râmnicu Vâlcea.
STUDII -  Clasa a XII-a la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Râmnicu Vâlcea, profil matematică-informatică.
IDEALURI – Să mergă la facultate în Anglia şi să studiez administrarea afacerilor, marketing sau management. 
 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite