Catalogul electronic "spionează" elevii din toate şcolile din Râmnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Catalogul electronic e folosit de profesori şi părinţi
Catalogul electronic e folosit de profesori şi părinţi

Veste proastă pentru elevii din Râmnicu Vâlcea. Toate şcolile din oraş au fost dotate, începând cu acest an şcolar, cu un catalog electronic, ce poate fi vizualizat non-stop de către părinţi, chiar de acasă prin intermediul unui calculator legal la internet.

. Aplicaţia a fost instalată în toate şcolile din municipiu, prin intermediul unui program derulat de primăria oraşului. Romeo Rădulescu, edilul-şef din Râmnic spune că această facilitate oferită părinţilor este una care îi va scuti de surprize neplăcute atunci când sunt invitaţi la şedinţele de la şcoală. „Programul este deja instalat peste tot, iar şcolile au început să distribuie nume de user şi parole părinţilor care doresc să fie la curent cu situaţia şcolară a copiilor. Este un instrument eficient ce va da roadele scontate începând chiar din acest an", explică primarul. Potrivit acestuia, Catalogul trimite părinţilor mesaje cu situaţia şcolară a tinerilor de fiecare dată când este nevoie. Mai mult, ei pot accesa direct de pe internet datele elevului pentru a vedea note, absenţe şi alte observaţii legate de activitatea copilului la şcoală. „Părinţii pot comunica cu profesorii şi invers prin intermediul unui serviciu de mesagerie, iar la sfârşit de semestru sau de an, sistemul generează un raport", explică primarul. Edilul-şef mai arată că toate aceste facilităţi sunt gratuite pentru părinţi. Sistemul electronic instalat în şcoli are însă şi alte aplicaţii, mai puţin „ameninţătoare" pentru elevi. Programul deţine un laborator fonetic pentru învăţarea limbilor străine prin intermediul căreia, orice clasă poate fi împărţită în patru grupuri, în funcţie de performanţa elevilor.


Coşmarul elevilor


Catalogul electronic nu este însă pe placul multor elevi. Adriana Popa, de la Liceul Oltchim spune că noul instrument al profesorilor este de fapt un spion al părinţilor. „Acum va trebui să justificăm orice absenţă şi orice notă proastă. Dacă părinţii noştri ar fi vrut să ne spioneze, acum au găsit metoda perfectă", se plânge eleva de clasa a XI-a. Pe de altă parte, părinţii ce beneficiază de acest program spun că este una din puţinele idei bune din învăţământul vâlcean. Marian Rizea este tatăl unui elev de clasa a IX-a, şi afirmă că a primit deja userul şi parola pentru Catalogul Electronic. „Eu cred că aşa se pot preîntâmpina probleme mai grave. Pot vedea absenţele şi notele proaste în timp real, nu doar la şedinţele cu părinţii care se fac şi o data la trei luni. Nu te poţi baza pe copil că îţi va spune toate notele proaste şi toate absenţele de la şcoală", a afirmat Marian Rizea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite