Râmnicu Vâlcea: Căruţaşii au roşu pe străzile din municipiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Căruţaşii riscă amenzi de până la 400 de lei
Căruţaşii riscă amenzi de până la 400 de lei

Circulaţia atelajelor nu va mai fi permisă prin oraş începând cu 1 iulie. Amenzile pentru cei care încalcă decizia primăriei se ridică la 400 de lei. În plus, ei riscă şi confiscarea căruţelor.

Zilele căruţelor care încrucă circulaţia în Râmnic sunt numărate. Primăria oraşului şi poliţia locală au pregătit un proiect prin care, începând cu 1 iulie, circulaţia atelajelor prin întreg oraşul să fie interzisă. Autorităţile îşi motivează intenţia prin faptul că numărul mare de căruţe de pe străzi încurcă circulaţia şi aşa congestionată. „Arterele din oraş sunt deja aglomerate, iar prezenţa atelajelor nu reprezintă decât un obstacol în plus pentru şoferi. Mai mult, căruţele transportă deşeuri, murdăresc străzile, iar agricultorii serioşi din zonele adiacente oraşului folosesc mijloace auto", spune Alecu Deaconu, directorul Poliţiei Locale. Decizia va fi supusă aprobării aleşilor locali în şedinţa de consiliu de luna aceasta.


Riscă să rămână fără carute


Potrivit proiectului de hotârâre, cei care vor încălca decizia primăriei riscă amenzi cuprinse între 200 şi 400 de lei. În plus, propritarii atelajului s-ar putea alege cu „vehicolul" confiscat , urmând ca în afara amenzii principale să mai plătească şi o taxă de 100 de lei către primărie pentru a-şi recupera căruţele. „Există desigur şi excepţii de la aceste reguli. Activităţile sportive, turistice şi ceremoniile vor putea folosi vehicule cu tracţiune animală în oraş, cu avizul primăriei desigur, emis la cerere. De asemenea, pentru aceste activităţi se va plăti o taxă de 100 de lei pe atelaj în fiecare zi", explică şeful Poliţiei Locale. El mai susţine că oraşul poate fi tranzitat de căruţaşi şi în alte cazuri excepţionale numai după o solicitare scrisă la primărie şi achitarea unei taxe de 50 de lei. Autorităţile din Râmnicu Vâlcea spun că nu există o evidenţă clară a numărului de căruţe din oraş dar şi că majoritatea celor care intră în municipiu cu atelajele sunt din comunele limitrofe. Codul Rutier interzice, de asemenea, circulaţia căruţelor pe drumurile naţionale şi europene, amenzile pentru această contravenţie fiind cuprinse între 320 şi 480 de lei.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite