Râmnicu Vâlcea: Cartierele mărginaşe vor avea apă şi canalizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finanţări cosiderabile vor face ca visul multor râmniceni de la periferie să se împlinească. Peste 98 de milioane de euro vor fi distribuiţi în Vâlcea pentru reabilitarea şi extinderea sistemelor de apă şi cana. Mare parte din fonduri vor fi absorbite de municipiul reşedinţă.

Veşti bune pentru locuitorii cartierelor mărginaşe din Râmnicu Vâlcea ce aşteptau finalizarea lucrărilor de extindere a reţelelor de apă şi canal. Finanţări în valoare toatală de 98 de milioane de euro au fost aprobate pentru Vâlcea, mare parte din aceste sume urmând a fi investite în reţelele de apă şi canal din Râmnicu Vâlcea. Potrivit lui Ion Cîlea, preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, suma a fost aprobată printr-o Hotărâre de Urgenţă recentă emisă de către Guvern. „Aceast document a fost doar o formalitate pentru că aceşti bani vin de la Uniunea Europeană. Singura condiţie a fost ca judeţul să aibă un operator comun regional", explică Ion Cîlea. Înfiinţarea Apavil a fost ultimul pas şi condiţia esenţială pentru alocarea bani. În prezent Râmnicul derulează un program intensiv de modernizare a reţelelor de canalizare şi apă în valoare totală de peste 30 de milioane de euro.


Se aşteaptă canalizarea


Cei mai câştigaţi vor fi locuitorii din cartierele periferice ale oraşului, fostele localităţi înglobate în municipiul Râmnicu Vâlcea. Goranu, Feţeni, Râureni sau Copăcelu, sunt zonele în care municipalitatea cu greu a reuşit să instaleze, pentru început aducţiunea de apă. La Feţeni de exemplu reţelele de apă au fost finalizate anul trecut. Acum urmează canalizarea ce va fi plătită din bani europeni. „Noi trăiam în oraş şi nu aveam apă la robinete. Acum e puţin mai bine, dar există avarii la pompele care urcă apa până la noi şi sunt zile în care nu putem spăla sau folosii băile. Dacă se va introduce şi canalizarea vom simţi şi noi că facem parte din acest oraş", ne explică Ionela Popa, una din râmnicencele ce locuiesc în cartierul Feţeni. Pe lângă Râmnicu Vâlcea, vor mai beneficia de banii europeni alte şase oraşe din judeţ: Ocnele Mari, Călimăneşti, Olăneşti, Băbeni, Drăgăşani şi Bălceşti.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite